Product

Μαθησιακές δυσκολίες

Product

Μαθησιακές δυσκολίες

Μαθησιακές δυσκολίες

Κωδικός:
149757
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Όλως παραδόξως, ο µαθητής µε µαθησιακές δυσκολίες είναι συνήθως ένα προικισµένο παιδί. Οι γνώσεις του εντυπωσιάζουν τον περίγυρό του, αλλά ο κόσµος γύρω του µένει κλειστός και αδιαπέραστος. Αναγκάζεται... να ανασύρει θησαυρούς από τη φαντασία του προκειµένου να φτάσει το επίπεδο των συµµαθητών του, όµως οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από την παράδοση του δασκάλου και οι εργασίες του, γεµάτες ορθογραφικά λάθη, είναι γραµµένες µε γράµµατα δυσανάγνωστα."

Αλφρέντ Τοµατίς

15,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Όλως παραδόξως, ο µαθητής µε µαθησιακές δυσκολίες είναι συνήθως ένα προικισµένο παιδί. Οι γνώσεις του εντυπωσιάζουν τον περίγυρό του, αλλά ο κόσµος γύρω του µένει κλειστός και αδιαπέραστος. Αναγκάζεται... να ανασύρει θησαυρούς από τη φαντασία του προκειµένου να φτάσει το επίπεδο των συµµαθητών του, όµως οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από την παράδοση του δασκάλου και οι εργασίες του, γεµάτες ορθογραφικά λάθη, είναι γραµµένες µε γράµµατα δυσανάγνωστα." Αλφρέντ Τοµατίς Η δυσλεξία και οι λοιπές µαθησιακές δυσκολίες αποτελούν σήµερα µια σοβαρή κοινωνική επιδηµία που µαστίζει το εκπαιδευτικό µας σύστηµα και ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες. Χρησιµοποιώντας στοιχεία από την ανατοµία, τη φυσιολογία, την ψυχολογία και τη γλωσσολογία, ο καθηγητής Α. Τοµατίς εισχωρεί στα άδυτα της λειτουργίας του ακουστικού συστήµατος και στις σχέσεις του αφενός µε τη φώνηση της γλώσσας, αφετέρου δε µε τη µάθηση και την επικοινωνία µε τον κόσµο. Αυτό που ανακαλύπτει είναι µια ευθέως ανάλογη εξάρτηση αυτών των λειτουργιών µε τη σωστή λειτουργικότητα του αυτιού, η οποία ανατοµικά ολοκληρώνεται από τον τέταρτο κιόλας µήνα της κύησης (όταν το αυτί αναπτύσσεται πλήρως στο έµβρυο) και στη συνέχεια τροφοδοτεί µε πληροφορίες και ενέργεια τον διαρκώς αναπτυσσόµενο εγκέφαλο. Κάθε λοιπόν δυσλειτουργία των παραπάνω διαδικασιών οφείλεται, κατά τον Τοµατίς, σε ατελή ενοποίηση η οποία προκαλείται από κακή ανάπτυξη της ακουστικής λειτουργίας εξαιτίας διαφόρων αναπτυξιακών παραγόντων. Ο καθηγητής Τοµατίς κάνει µια πρωτοπόρα ανάλυση της δυσλεξίας και των µαθησιακών δυσκολιών και η επιτυχία, που απολαµβάνει διεθνώς η µέθοδος θεραπείας που έχει αναπτύξει, επιβεβαιώνει µε το παραπάνω την ορθότητα των θεωριών του.
Subtitle: 
Ο ρόλος του αυτιού και της "συνειδητοποιηµένης" ακοής στη δυσλεξία και τις µαθησιακές δυσλειτουργίες
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-9403-00-Χ
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο καθηγητής Αλφρέντ Τοματίς γεννήθηκε το 1920 στη Νίκαια της Γαλλίας και πέθανε το 2001. Σπούδασε ιατρική στο Παρίσι, ειδικεύτηκε στην ωτορινολαρυγγολογία και ειδικότερα στη φωνιατρική. Ανέπτυξε τη μέθοδο της Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας που αποτελεί μια διαγνωστική και ηχοθεραπευτική μέθοδο η οποία βελτιώνει την ικανότητα του ατόμου να ακροάται, να αντιλαμβάνεται και να επικοινωνεί. Μέσω της ηχοθεραπευτικής διέγερσης, η μέθοδος επηρεάζει τον ψυχισμό του ανθρώπου, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόσληψη και αποκωδικοποίηση των ηχητικών μηνυμάτων.
Από το 1974 κατέδειξε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο αυτί και τη φωνή, και μετά από πολυετή έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αυτί σε συνεργασία με το κεντρικό νευρικό σύστημα ελέγχει την παραγωγή της φωνής. Ο λάρυγγας ακολουθεί απλώς τις οδηγίες τους. Η θεραπευτική τεχνική που θεμελίωσε για την επίλυση των προβλημάτων της ακρόασης και της επικοινωνίας στηρίχθηκε στην επιστημονική ανακάλυψη που κατοχυρώθηκε το 1957 στην Ακαδημία Επιστημών της Γαλλίας και στην Ακαδημία Ιατρικής του Παρισιού υπό τον τίτλο "Φαινόμενο Τοματίς".

Subtitle: 
Ο ρόλος του αυτιού και της "συνειδητοποιηµένης" ακοής στη δυσλεξία και τις µαθησιακές δυσλειτουργίες
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-9403-00-Χ
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο