Product

Μαθητεία σε σύγχρονους άγιους γέροντες

Product

Μαθητεία στη νέα εποχή

Μαθητεία στη Ζακυνθινή ιστορία

Κωδικός:
115410
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

Με τον όρο "μαθητεία" στον τίτλο αυτού του βιβλίου υποδηλώνεται η ανάγκη -όχι μόνο του συγγραφέα- για μια πιο ολοκληρωμένη, ή αν θέλετε συστηματική, μεταβίβαση και μετάδοση στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου των ποικίλων πολιτιστικών στοιχείων που συνθέτουν και αφορούν την πορεία του ζακυνθινού λαού μέσα από την ιστορική του εξέλιξη. Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης έχει χαρακτήρα έντονης κοινωνικοποίησης στον κλάδο της Ιστορίας.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με τον όρο "μαθητεία" στον τίτλο αυτού του βιβλίου υποδηλώνεται η ανάγκη -όχι μόνο του συγγραφέα- για μια πιο ολοκληρωμένη, ή αν θέλετε συστηματική, μεταβίβαση και μετάδοση στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου των ποικίλων πολιτιστικών στοιχείων που συνθέτουν και αφορούν την πορεία του ζακυνθινού λαού μέσα από την ιστορική του εξέλιξη. Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης έχει χαρακτήρα έντονης κοινωνικοποίησης στον κλάδο της Ιστορίας. Το εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να μεταφέρει ολόκληρη την κοινωνική κληρονομιά από τη μια γενιά στην άλλη και αυτοπεριορίζεται στο ρόλο του απλού αχθοφόρου γενικών γνώσεων. Η έρευνα και οι τεχνικές μελέτης ενός τομέα παραμένουν αδρανείς και έτσι η έλλειψη δημιουργικής δράσης μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας επιφέρει αν όχι ανία, τουλάχιστον αδυναμία συγκέντρωσης στους μαθητές. Η διδασκαλία μεταφέρει γνώση δίχως αμφιβολία, αλλά η μαθητεία παράγει και αναζωογονεί τη γνώση. Η διδασκαλία της τοπικής ιστορίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και εντάσσεται σε ένα σύγχρονο προσανατολισμό της εκπαιδευτικής πολιτικής. Η δημιουργική γνώση και δράση μέσα από τον "αυτό" ή "έτερο" προσδιορισμό μας στα δυσδιάκριτα πλέον όρια μιας συνεχώς διευρυμένης ευρωπαϊκής, πολυπολιτισμικής κοινωνίας είναι το αίτημα για να μπορούμε να οραματιζόμαστε το μέλλον. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, 1453-2000: Για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88800-7-6
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Ζάκυνθος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άκης Λαδικός γεννήθηκε το 1960 στη Ζάκυνθο. Από το 1980 γράφει σε μουσικά και μη περιοδικά (Αντιθέσεις, Στέρεο, Phenomenon, Στοιχειωμένο Τρένο, Μουσική). Έχει επίσης συνεργαστεί με τις εφημερίδες Αυγή και Εποχή. Κατά καιρούς εργάστηκε ως στέλεχος και παραγωγός σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες (EMI, MBI κ.ά.) Ως ραδιοφωνικός παραγωγός συνεργάστηκε με τον «Rock FM» (1989-90) και την «ΕΡΑ 4». Από το 1994 είναι μόνιμος συντάκτης του περιοδικού Ποπ + Ροκ. Από το 1995 είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Έψιλον και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Είναι επίσης συνεργάτης των περιοδικών Zoo, Δίφωνο και Elle. Διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζακυνθίων και πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου.

Subtitle: 
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, 1453-2000: Για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88800-7-6
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Ζάκυνθος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο