Product

"Μακεδονία" το τελευταίο χειρόγραφο

Product

Μακεδονία, η δημογραφία

Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου

Κωδικός:
119645
Description: 

Δεν είναι πολλές οι περιοχές της Ευρώπης που θα μπορούσαν να καυχηθούν ότι δέχτηκαν στους κόλπους τους τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς, όσο η Μακεδονία. Το μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας υπήρξε ανέκαθεν η φιλόξενη γη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο χώρος όπου η αρχαιοελληνική παράδοση δέχθηκε πρόθυμα τις ρωμαϊκές επιρροές, μπολιάστηκε με τον βυζαντινό πολιτισμό, αποτέλεσε κοιτίδα πνευματική των εβραίων και των Σλάβων, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό ιδίωμα μοναδικό στην Ιστορία. [...]

12,94 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν είναι πολλές οι περιοχές της Ευρώπης που θα μπορούσαν να καυχηθούν ότι δέχτηκαν στους κόλπους τους τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς, όσο η Μακεδονία. Το μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας υπήρξε ανέκαθεν η φιλόξενη γη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο χώρος όπου η αρχαιοελληνική παράδοση δέχθηκε πρόθυμα τις ρωμαϊκές επιρροές, μπολιάστηκε με τον βυζαντινό πολιτισμό, αποτέλεσε κοιτίδα πνευματική των εβραίων και των Σλάβων, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό ιδίωμα μοναδικό στην Ιστορία. [...] Στον ανά χείρας Οδηγό δεν επιχειρείται παρά μία συνοπτική περιγραφή της Μακεδονίας, με γεωγραφικά, ιστορικά και άλλα περιηγητικά στοιχεία. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, περιβάλλον
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-540-656-Χ
Book pages: 
151
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Ανανιάδης γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Αρχαιολογική Σχολή του ΑΠΘ. Ζει και εργάζεται ως κειμενογράφος και διορθωτής κειμένων στην Αθήνα.

Subtitle: 
Ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, περιβάλλον
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-540-656-Χ
Book pages: 
151
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο