Product

Μακεδονικό Βαλκανικοί 1904-1913

Product

Μακεδονικό ζήτημα. Η συνωμοσία των θεών

Μακεδονικό ζήτημα και διαβαλκανική συνεργασία

Κωδικός:
126877
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία αποκαλυπτική έρευνα και μελέτη του Μακεδονικού Ζητήματος, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, τις διάφορες "φάσεις" του προβλήματος, τις οποίες εξετάζει με βάση τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, παράλληλα με την ανεπαρκή και μειοδοτική πολιτική της ηγεσίας μας, για την αντιμετώπιση του.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία αποκαλυπτική έρευνα και μελέτη του Μακεδονικού Ζητήματος, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, τις διάφορες "φάσεις" του προβλήματος, τις οποίες εξετάζει με βάση τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, παράλληλα με την ανεπαρκή και μειοδοτική πολιτική της ηγεσίας μας, για την αντιμετώπιση του. Το βιβλίο αυτό έρχεται για να επαναλάβει και να επιβεβαιώσει "του λόγου το ασφαλές", της πολιτικής που είχαμε προτείνει και η οποία συνίστατο στην ενεργοποίηση όλων εκείνων των διαδικασιών που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί καθώς και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς όμως δεν εισακουστήκαμε, γιατί τα "παπαγαλάκια" της Νέας Τάξις, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, βρήκαν "ευήκοον ους", στην πολιτική μας ηγεσία, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τέλμα χωρίς διέξοδο και στον εθνικό διασυρμό. Το βιβλίο αυτό, με την παρουσίαση του διπλωματικού "λάθους" της πολιτικής μας ηγεσίας στο χειρισμό του προβλήματος, μοιραία καταλογίζει και τις ευθύνες σε όλους αυτούς (κόμματα και πρόσωπα), που μας οδήγησαν στο "τελευταίο σκαλοπάτι του κακού", ώστε να τους γνωρίσει καλύτερα ο λαός και για να προσδιορίσει το μέλλον τους. Το βιβλίο αυτό στην παρουσίαση του χειρισμού του προβλήματος από την πολιτική μας ηγεσία, συναρτά και ερμηνεύει την εναλλασσόμενη εξέλιξη του με βάση τη διεθνή νομιμότητα, όπως αυτή προσδιορίζεται από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, το χάρτη των Παρισίων, τη Συμφωνία της Βιέννης και γενικά τις συμφωνίες εκείνες που συνθέτουν το διεθνές, εθιμικό και συμβατικό δίκαιο και τέλος τις Γενικές Αρχές του δικαίου, που είναι αποδεκτές από τα πολιτισμένα έθνη, τις εφαρμόζει το Διεθνές Δικαστήριο και οφείλουν να τις σέβονται όλα τα κράτη-μέλη της Διεθνούς Κοινότητος. [...]
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-522-220-5
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Θαλής Δημοσθένους Mυλωνάς, γεννήθηκε στο χωριό Πλατάνια της Mεσσηνίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και οικονομικά στην Eλλάδα και μετά συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Aγγλία, όπου και ειδικεύτηκε στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, στο London School of Economics and political Sciences και στο Institute of Advanced Legal Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Eίναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Eπικρατείας και Nομικός Σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων. Eίναι παντρεμένος με την Nίνα Kαλαβά, καθηγήτρια στο Aμερικανικό Kολέγιο και απόφοιτο του Stetson University των HΠA. Έχει ένα γιο, τον Διονύση, απόφοιτο του Eθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου (UCLA) των HΠA και του Imperial College του University of London. O Θαλής Δ. Mυλωνάς είναι συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών καθώς και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Έχει ιδρύσει και είναι Πρόεδρος του Iνστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, και σύμβουλος ή μέλος πολλών εθνικών και διεθνών φορέων.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-522-220-5
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο