Product

Μεταβολλικά διαγράμματα

Product

Μεταβυζαντινή ζωγραφική (1450-1600)

Μεταβυζαντινά κειμήλια της Άνδρου

Κωδικός:
126495
Description: 

[...] Η ύπαρξι όλου αυτού του κειμηλιακού πλούτου στα περιωρισμένα γεωγραφικά όρια της Άνδρου δεν είναι καθόλου αυτονόητη, υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο των κοινών μοναστηριακών σκευοφυλακείων, και μόνο με τα συμβαίνοντα στα μεγάλα μοναστικά κέντρα της περιόδου της Τουρκοκρατίας μπορεί να αντιπαραβληθή.

22,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η ύπαρξι όλου αυτού του κειμηλιακού πλούτου στα περιωρισμένα γεωγραφικά όρια της Άνδρου δεν είναι καθόλου αυτονόητη, υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο των κοινών μοναστηριακών σκευοφυλακείων, και μόνο με τα συμβαίνοντα στα μεγάλα μοναστικά κέντρα της περιόδου της Τουρκοκρατίας μπορεί να αντιπαραβληθή. Ο κατάλογος που ακολουθεί, προϊόν της έμπνευσης του αειμνήστου Δημητρίου Πολέμη και του οράματός του για τη διάσωσι της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Άνδρου, καταστρώθηκε κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων επιτόπιων επισκέψεων κατά τα έτη 1989-1990 υπό την αιγίδα της Καϊρείου Βιβλιοθήκης. Στις σελίδες που ακολουθούν, τόσο ο κατάλογος όσο και τα εισαγωγικά σημειώματα και οι υποσημειώσεις εκδίδονται στην αρχική απογραφική - απολογιστική τους μορφή, όπως ακριβώς συντάχθηκαν και κατατέθηκαν το 1990, προς χρήσιν των Μονών κατά τον έλεγχο των κειμηλίων τους, με την πλήρη συναίσθησι ότι η εργασία δεν αποτελεί έκδοσι αλλά καταγραφή των Ανδριακών σκευοφυλακίων, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των Μονών. (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Κατάλογοι σκευοφυλακίων των εν λειτουργία μονών
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7709-29-2
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Άνδρος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Φύσσας γεννήθηκε στην Αίγινα. Κατάγεται από ιερατική οικογένεια. Μεγάλωσε στο Ακραίφνιο Βοιωτίας και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αλίαρτο. Σπούδασε σε ΙΕΚ στο τμήμα Δασικής Προστασίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ζει στην Χαλκίδα, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Εκτός από το διάβασμα και τη συγγραφή, που τον ταξιδεύει, έχει ως χόμπι τις πολεμικές τέχνες. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Subtitle: 
Κατάλογοι σκευοφυλακίων των εν λειτουργία μονών
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7709-29-2
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Άνδρος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο