Product

Μηνύματα σε κινητό

Product

Μηνύματα Τριωδίου

Μηνύματα της ζωής

Κωδικός:
111151
Description: 

Σε μια μοναδική σύνθεση εξελικτικής βιολογίας και βιολογικής φιλοσοφίας, ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της σύγχρονης επιστήμης τείνει ευήκοον ους στα μηνύματα της ζωής. Με ωριμότητα και σύνεση, καταθέτει στην ανθρωπότητα τα πορίσματά του, από το πώς προέκυψε μέσα από την κοσμική χημεία το πρώτο ζωντανό κύτταρο - ο κοινός πρόγονος όλων μας - έως το πώς αντιλαμβάνεται, έχοντας αφομοιώσει την ουσία της βιολογικής γνώσης, την έννοια του θείου.

30,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια μοναδική σύνθεση εξελικτικής βιολογίας και βιολογικής φιλοσοφίας, ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της σύγχρονης επιστήμης τείνει ευήκοον ους στα μηνύματα της ζωής. Με ωριμότητα και σύνεση, καταθέτει στην ανθρωπότητα τα πορίσματά του, από το πώς προέκυψε μέσα από την κοσμική χημεία το πρώτο ζωντανό κύτταρο - ο κοινός πρόγονος όλων μας - έως το πώς αντιλαμβάνεται, έχοντας αφομοιώσει την ουσία της βιολογικής γνώσης, την έννοια του θείου. Στάσεις στη διαδρομή αποτελούν η προέλευση του ανθρώπινου εγκεφάλου, η εξέλιξη της γλώσσας, της συνείδησης και της νοημοσύνης, η γέννηση της επιστήμης, οι πηγές των συγκινήσεων, της ηθικής, του αλτρουϊσμού και της αγάπης, η επιτακτικότητα και η παροδικότητα της ζωής πέρα από τις παρυφές του γαλαξία, φθάνοντας τελικά στο "υπέρτατο ερώτημα".
Subtitle: 
Νόηση, νόημα και ύστατη πραγματικότητα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8396-29-8
Book pages: 
484
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο βιοχημικός Christian de Duve γεννήθηκε στην Αγγλία το 1917, κοντά στο Λονδίνο, από Βέλγους γονείς. Είναι ο επιστήμονας που ανακάλυψε τα λυσοσωμάτια και τα υπεροξεισωμάτια. Από τους επιφανέστερους επιστήμονες της εποχής μας, τιμήθηκε το 1974 με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής/Φυσιολογίας για τη συμβολή του στην κατανόηση της δομικής και λειτουργικής οργάνωσης του κυττάρου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ερευνά την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής και τη συμβολή της κατανόησης της ανθρώπινης νοημοσύνης για ένα νόημα στο σύμπαν. Κατανέμει το χρόνο του ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, όπου είναι ομότιμος καθηγητής. Τα άλλα του βιβλία περιλαμβάνουν "Περιήγηση στο ζωντανό κύτταρο" (1984), "Προσχέδιο για ένα κύτταρο: φύση και προέλευση της ζωής" (1991), "Βιογόνος σκόνη: η ζωή ως κοσμική επιτακτικότητα" (1995) και "Μοναδικότητες: ορόσημα στα μονοπάτια της ζωής" (2005). Τα "Μηνύματα της ζωής" είναι το πρώτο του βιβλίο που δημοσιεύεται στην ελληνική γλώσσα.

Subtitle: 
Νόηση, νόημα και ύστατη πραγματικότητα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8396-29-8
Book pages: 
484
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο