Product

Μια Δανέζα στην αυλή του Όθωνα

Product

Μια δέσμη αχτίδες στο νερό

Μια δαρβινική αριστερά

Κωδικός:
68275
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Σ' αυτό το βιβλίο ο Peter Singer δείχνει πως η Αριστερά, προϋποθέτοντας ότι όλες οι ανισότητες οφείλονται σε διακρίσεις, προκαταλήψεις, καταπίεση ή κοινωνική διαμόρφωση, εξέλαβε στραβά το δαρβινισμό, και ότι είναι καιρός η Αριστερά να πάρει στα σοβαρά το γεγονός ότι είμαστε εξελιγμένα ζώα και οι οι αποδείξεις της κληρονομιάς μας υπάρχουν όχι μόνο στην ανατομία και το DNA μας, αλλά και στη συμπεριφορά μας. Μια προ-δαρβινική αριστερά θα απέδιδε την ύπαρξη απατεώνων στη φτώχεια, ή την έλλειψη εκπαίδευσης, την κληρονομιά των "αντιδραστικών καπιταλιστικών τρόπων σκέψης".

5,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' αυτό το βιβλίο ο Peter Singer δείχνει πως η Αριστερά, προϋποθέτοντας ότι όλες οι ανισότητες οφείλονται σε διακρίσεις, προκαταλήψεις, καταπίεση ή κοινωνική διαμόρφωση, εξέλαβε στραβά το δαρβινισμό, και ότι είναι καιρός η Αριστερά να πάρει στα σοβαρά το γεγονός ότι είμαστε εξελιγμένα ζώα και οι οι αποδείξεις της κληρονομιάς μας υπάρχουν όχι μόνο στην ανατομία και το DNA μας, αλλά και στη συμπεριφορά μας. Μια προ-δαρβινική αριστερά θα απέδιδε την ύπαρξη απατεώνων στη φτώχεια, ή την έλλειψη εκπαίδευσης, την κληρονομιά των "αντιδραστικών καπιταλιστικών τρόπων σκέψης". Το πολιτικό μάθημα της δαρβινικής σκέψης του 20ού αιώνα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο του κοινωνικού δαρβινισμού του 19ου αιώνα, γιατί τώρα κατανοώντας τις προϋποθέσεις της αμοιβαίας συνεργασίας, καθώς και τα πλεονεκτήματά της, μια νέα δαρβινική αριστερά μπορεί να αγωνιστεί ώστε να αποφύγει τις οικονομικές συνθήκες που δημιουργούν απόκληρους. Ο συγγραφέας ξεκινώντας από τα σύγχρονα δεδομένα της εξελικτικής θεωρίας εξετάζει τα προβλήματα της συνεργασίας σε κοινωνικό επίπεδο και το γρίφο του αλτρουισμού, που όχι σπάνια στον άνθρωπο έρχεται σε σύγκρουση με το ατομικό του συμφέρον και ευημερία.
Subtitle: 
Πολιτική, εξέλιξη και συνεργασία
Book ISBN: 
960-7578-25-2
Book pages: 
92
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Peter Singer είναι καθηγητής της βιοηθικής στο Πανεπιστημιακό Κέντρο για τις Ανθρώπινες Αξίες, Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες και βιβλία όπως το Practical Ethics και το Animal Liberation.

Subtitle: 
Πολιτική, εξέλιξη και συνεργασία
Book ISBN: 
960-7578-25-2
Book pages: 
92
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο