Product

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το ...βιβλίο

Product

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν... το φυσικό περιβάλλον

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι

Κωδικός:
122386
Description: 

Το "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι" είναι ο ιδανικός οδηγός για να διδάξετε στα παιδιά σας εύκολα και διασκεδαστικά τα πάντα για το δημοφιλές και εποικοδομητικό αυτό παιχνίδι.

11,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι" είναι ο ιδανικός οδηγός για να διδάξετε στα παιδιά σας εύκολα και διασκεδαστικά τα πάντα για το δημοφιλές και εποικοδομητικό αυτό παιχνίδι. Το βιβλίο ακολουθεί μια πρωτότυπη μεθοδολογία και χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα υπέροχο παραμύθι που τα παιδιά θα απολαύσουν. Το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα εγχειρίδιο διδασκαλίας του παιχνιδιού που θα χρησιμοποιήσουν με απρόσμενη ευκολία οι μεγάλοι προκειμένου να μυήσουν τα παιδιά στους κανόνες και τον τρόπο σκέψης που απαιτεί το παιχνίδι. Τέλος, στο τρίτο μέρος περιγράφεται μια πληθώρα διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που εξοικειώνουν τα παιδιά με το σκάκι μέσα από το παιχνίδι. Με άλλα λόγια, οι συγγραφείς του βιβλίου, με έναν πρωτότυπο και ταυτόχρονα ισορροπημένο συνδυασμό της λογικής και του συναισθήματος, παρουσιάζουν το σκάκι ως ένα συναρπαστικό παιχνίδι που πολύ εύκολα και ευχάριστα θα μπορέσουν να μάθουν όλα τα παιδιά. Αν λάβουμε υπ' όψιν τη μοναδική δύναμη του σκακιού να καλλιεργεί τη μνήμη και την αυτοσυγκέντρωση, να αναπτύσσει την αναλυτική σκέψη και την αυτοκριτική, αλλά και να βοηθά το παιδί να οριοθετεί τις δυνάμεις του σε σχέση με τους άλλους, τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο σε κάθε οικογένεια. Η μέθοδος του βιβλίου έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε εκατοντάδες παιδιά και συνιστά μια επιτυχημένη και αδιαμφισβήτητη συνταγή για την εκμάθηση του σκακιστικού παιχνιδιού σε μικρούς αλλά και μεγάλους...
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-461-016-3
Book pages: 
48
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Ειρήνη Μουσιάδου γεννήθηκε το 1968 στη Δράμα. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια του παιδαγωγού Μ. Φιλιππάκη και διετέλεσε στέλεχος σε κατασκηνώσεις. Ερασιτεχνικά ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τελευταία με τη μουσική. Με το σκάκι ασχολήθηκε αρχικά το 1987 ως αθλήτρια και διακρίθηκε στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών επί δύο χρονιές. Από το 1993 έως το 2001 ασχολήθηκε επαγγελματικά με προπονήσεις σκακιού, κυρίως με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε με πολλούς δήμους της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ενώ στη Χαλκιδική δίδαξε για τρία χρόνια το σκάκι σε έξι τάξεις του δημοτικού και σε ένα τμήμα νηπιαγωγείου. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις παιδικής ζωγραφικής με θέμα το σκάκι, καθώς και εκθέσεις σκακιστικής γελοιογραφίας στο Δήμο Τριανδρίας. Επίσης έχει οργανώσει παραστάσεις δραματοποίησης σκακιστικής παρτίδας στους Δήμους Πανοράματος και Καλλικράτειας με μεγάλη επιτυχία. Μετά τον πρόσφατο διορισμό της ως νηπιαγωγού, ελπίζει να δημιουργήσει σκακιστικά μονοπάτια στην πρωτοβάθμια εκπαιδευτική διαδικασία.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-461-016-3
Book pages: 
48
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο