Product

Μικροί συγγραφείς... Μεγάλες ελπίδες

Product

Μικροί φόνοι

Μικροί τόποι, μεγάλα ζητήματα

Κωδικός:
122029
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί μια εύληπτη επισκόπηση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας. Σε αυτή τη ριζικά αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση, ο Thomas Hylland Eriksen εστιάζει σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως η συγγένεια, ο εθνοτισμός, οι τελετουργίες και τα πολιτικά συστήματα, παρέχοντας πλήθος παραδειγμάτων που δείχνουν, αφενός, το επιστημονικό εύρος της Ανθρωπολογίας και, αφετέρου, τη σπουδαιότητα της συγκριτικής ανάλυσης.

33,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί μια εύληπτη επισκόπηση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας. Σε αυτή τη ριζικά αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση, ο Thomas Hylland Eriksen εστιάζει σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως η συγγένεια, ο εθνοτισμός, οι τελετουργίες και τα πολιτικά συστήματα, παρέχοντας πλήθος παραδειγμάτων που δείχνουν, αφενός, το επιστημονικό εύρος της Ανθρωπολογίας και, αφετέρου, τη σπουδαιότητα της συγκριτικής ανάλυσης. Εξετάζοντας μια σειρά κοινωνιών, που εκτείνονται από τα νησιά του Ειρηνικού μέχρι τις αρκτικές περιοχές και από τα μικρά χωριά της Αφρικής μέχρι τα σύγχρονα εθνικά κράτη, το βιβλίο αποκαλύπτει την τεράστια ποικιλότητα της κοινωνικής ζωής και της ανθρώπινης κουλτούρας. Τέλος, ο συγγραφέας επεκτείνει το φάσμα των μελετών του και στις πολύπλοκες κοινωνίες της εποχής μας, προσφέροντας στον σύγχρονο αναγνώστη ένα πλήρες έργο.
Subtitle: 
Μια εισαγωγή στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-218-527-9
Book pages: 
511
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τόμας Έρικσεν είναι καθηγητής ανθρωπολογίας στο Κέντρο για την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Κουλτούρα στο πανεπιστήμιο του Όσλο, ενώ έχει διδάξει και στα πανεπιστήμια του Άμστερνταμ, της Λουμπλιάνας και του Σάσεξ. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με ανθρωπολογικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των "Languages at the Margins of modernity" (Όσλο, PRIO 1991), "Ethnicity and nasionalism" (Λονδίνο, Pluto Press 2002), "A history of anthropology" (Λονδίνο, Pluto Press 2001), "Small places, large issues" (Λονδίνο, Pluto Press 2001).

Subtitle: 
Μια εισαγωγή στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-218-527-9
Book pages: 
511
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο