Product

Μουσικές δημιουργίες

Product

Μουσικές ιστορίες για πιάνο

Μουσικές δραστηριότητες

Κωδικός:
139010
Description: 

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων (με εικόνες ως εποπτικό υλικό και CD) που θα κυκλοφορήσουν, με γενικό τίτλο: "Μουσική και Παιδί". Θεματική του παρόντος βιβλίου: Δημιουργικές μουσικές προσεγγίσεις για παιδιά από 3 έως 12 χρονών. Βέβαια, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι αυτοί που θα αναδείξουν και θα υλοποιήσουν το περιεχόμενό τους.
Στο πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής, περιλαμβάνονται προτάσεις για δώδεκα μαθήματα. Όλα τα μαθήματα αποτελούνται από τρεις δραστηριότητες.
Οι δραστηριότητες αυτές είναι:
Ρυθμός

25,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων (με εικόνες ως εποπτικό υλικό και CD) που θα κυκλοφορήσουν, με γενικό τίτλο: "Μουσική και Παιδί". Θεματική του παρόντος βιβλίου: Δημιουργικές μουσικές προσεγγίσεις για παιδιά από 3 έως 12 χρονών. Βέβαια, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι αυτοί που θα αναδείξουν και θα υλοποιήσουν το περιεχόμενό τους. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής, περιλαμβάνονται προτάσεις για δώδεκα μαθήματα. Όλα τα μαθήματα αποτελούνται από τρεις δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες αυτές είναι: Ρυθμός Μουσική ακρόαση - Μουσικό παιχνίδι Τραγούδι Κάθε μάθημα υποστηρίζεται αφενός από εικόνες που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου και αφετέρου από κατάλληλες ηχογραφήσεις που καλύπτουν δύο CD διάρκειας 45΄ το καθένα. Οι τρεις δραστηριότητες (ρυθμός - μουσική ακρόαση - τραγούδι) διακρίνονται από δύο φάσεις. Τη φάση εκείνη όπου παρουσιάζουμε με δημιουργικό και ενδιαφέροντα τρόπο, μια μουσική κατάσταση ή έννοια (για την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων) και τη φάση όπου με βιωματικό τρόπο, μέσω της κίνησης και του παιχνιδιού - με "όχημα" το σώμα - θα προσεγγίσουμε και θα "κατακτήσουμε" - μέσα σε κλίμα συναισθηματικής ευφορίας - όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από την αρχική στοχοθεσία: της κάθε δραστηριότητας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι το ότι σε αρκετές περιπτώσεις προτείνονται ιδέες για την ανάδειξη παγκόσμιων αξιών και πανανθρώπινων θεμάτων, όπως: η διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον κ.ά.
Subtitle: 
Για παιδιά από 3 έως 12 χρονών: Ρυθμός, μουσική ακρόαση, μουσικό παιχνίδι, τραγούδι
Publications Date: 
2009
Book pages: 
55
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Σακελλαρίδης γεννήθηκε στη Ρόδο. Στην αρχή σπούδασε οικονομικές επιστήμες (ΑΣΟΕΕ). Στη συνέχεια πήρε πτυχίο θεωρητικών από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, και πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου (σύμφωνα με το πρόγραμμα των πειραματικών σχολείων). Επίσης κάνει το μάθημα της μουσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο (Παιδαγωγικά Τμήματα). Από το 1982 είναι διευθυντής της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου.

Subtitle: 
Για παιδιά από 3 έως 12 χρονών: Ρυθμός, μουσική ακρόαση, μουσικό παιχνίδι, τραγούδι
Publications Date: 
2009
Book pages: 
55
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο