Product

Μουσική Ε΄ δημοτικού

Product

Μουσική εργογραφία

Μουσική εκπαίδευση στην ειδική παιδαγωγική

Κωδικός:
86281
Manufacturer: 
Description: 

Στο ταξίδι για την κατανόηση του παιδιού με ειδικές ανάγκες, η μουσική διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Μέσω της μουσικής, η οποία αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα, το παιδί καταφέρνει να ξεφεύγει από τους εκφραστικούς περιορισμούς που του θέτει η αναπηρία και να επικοινωνεί με το περιβάλλον. Παράλληλα, μέσω της μουσικής, καθώς αυτή απευθύνεται κατευθείαν στο θυμικό, ο δίχως αναπηρία άνθρωπος πετυχαίνει να επιδρά αποτελεσματικά στον διαφορετικό Άλλον.

10,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο ταξίδι για την κατανόηση του παιδιού με ειδικές ανάγκες, η μουσική διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Μέσω της μουσικής, η οποία αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα, το παιδί καταφέρνει να ξεφεύγει από τους εκφραστικούς περιορισμούς που του θέτει η αναπηρία και να επικοινωνεί με το περιβάλλον. Παράλληλα, μέσω της μουσικής, καθώς αυτή απευθύνεται κατευθείαν στο θυμικό, ο δίχως αναπηρία άνθρωπος πετυχαίνει να επιδρά αποτελεσματικά στον διαφορετικό Άλλον. Με όχημα τη μουσική, δηλαδή, επιτυγχάνεται η σύζευξη ανάμεσα στον κόσμο του "διαφορετικού" με τον κόσμο του "φυσιολογικού". Αυτόν ακριβώς τον διττό ρόλο της μουσικής έχει κατά νου η συγγραφέας, η οποία με αυτό το βιβλίο της μας καταθέτει ενδιαφέρουσες προτάσεις αξιοποίησης της μουσικής στα πλαίσια της εκπαίδευσης του παιδιού με ειδικές ανάγκες. Το βιβλίο αυτό με την σαφήνεια και την πρωτοτυπία των απόψεων που καταθέτει, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται στην προαγωγή, υποστήριξη και εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Subtitle: 
Εκπαιδευτικές - θεραπευτικές προσεγγίσεις της μουσικής στην ευρύτερή της σημασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-402-150-8
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λευκοθέα Καρτασίδου σπούδασε στην Ελλάδα και στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας -ως υπότροφος του Γερμανικού Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας-, όπου έλαβε διδακτορικό στον τομέα της Θεραπευτικής Παιδαγωγικής. Είναι κάτοχος πτυχίου Ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονία, Ωδική και Αντίστιξη) και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής σε ιδιωτική μουσική σχολή, ωδείο και μουσικό σχολείο (Γυμνάσιο). Είναι Λέκτορας Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος της ISME, της ΕΕΜΕ και της DGT (Γερμανική Εταιρεία για τη Μουσικοθεραπεία).

Subtitle: 
Εκπαιδευτικές - θεραπευτικές προσεγγίσεις της μουσικής στην ευρύτερή της σημασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-402-150-8
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο