Product

Μουσική νότες και όργανα

Product

Μουσική παιδαγωγική στον 21ο αιώνα

Μουσική παιδαγωγική

Κωδικός:
124040
Description: 

Το ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο γενικής και ειδικής αγωγής, τα σχέδια εργασίας,
η ομαδοσυνεργατική μέθοδος τα Διαθεματικά Ενιαία Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών, τα τμήματα ένταξης και τα διαπολιτισμικά σχολεία, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και διδακτικές απαιτήσεις.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο γενικής και ειδικής αγωγής, τα σχέδια εργασίας, η ομαδοσυνεργατική μέθοδος τα Διαθεματικά Ενιαία Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών, τα τμήματα ένταξης και τα διαπολιτισμικά σχολεία, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και διδακτικές απαιτήσεις. Το βιβλίο αυτό αναπτύσσει νέους τρόπους προσέγγισης της καθημερινής εκπαιδευτικής πράξης μέσω της μουσικής. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι μουσικές συνιστώσες των κλασικών θεωριών της παιδαγωγικής, οι αρχές των θεωριών της μουσικής παιδαγωγικής, το Orff Schulwerk και η χρήση τους στα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα της χώρας μας. Στο δεύτερο παρέχονται στη νηπιαγωγό, στο δάσκαλο και στο μουσικό, όλα εκείνα τα μουσικοπαιδαγωγικά εφόδια που θα κάνουν το «ημερήσιο μάθημα» μια εμπειρία διδαχής και δράσης γόνιμου αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής πρωτοβουλίας. Ο μουσικοθεραπευτής θα βρει χρήσιμες εφαρμογές για να βοηθήσει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή ειδικές ανάγκες να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες. Οι προτεινόμενες ιδέες έχουν εφαρμοστεί από τους συγγραφείς στη διδακτική πράξη και στη μουσικοθεραπεία με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Subtitle: 
Διαθεματικές εφαρμογές για μικρά παιδιά
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4530-9
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Δημήτρης Aντωνακάκης διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης ως ειδικός επιστήμων. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα, ενώ το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει έργα για συμφωνική ορχήστρα, για ιδιόμορφα σύνολα οργάνων, καθώς και φωνητικής μουσικής.

Subtitle: 
Διαθεματικές εφαρμογές για μικρά παιδιά
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4530-9
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο