Product

Μπαχαρικά

Product

Μπαχαρικό λεξικό

Μπαχαρικά και βότανα στην κουζίνα

Κωδικός:
103477
Description: 

Το βιβλίο "Μπαχαρικά & Βότανα στην Κουζίνα" στόχο έχει να μας μυήσει στα γευστικά και αρωματικά μυστικά της μαγειρικής.
Στο βιβλίο περιγράφονται οι ιδιότητες των μπαχαρικών και των βοτάνων, δίνονται συμβουλές, συνταγές, παρουσιάζονται ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία και περιγράφονται διάφορα μείγματα.
Τα μπαχαρικά και τα βότανα τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στη μαγειρική προσφέροντας συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Μπαχαρικά & Βότανα στην Κουζίνα" στόχο έχει να μας μυήσει στα γευστικά και αρωματικά μυστικά της μαγειρικής. Στο βιβλίο περιγράφονται οι ιδιότητες των μπαχαρικών και των βοτάνων, δίνονται συμβουλές, συνταγές, παρουσιάζονται ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία και περιγράφονται διάφορα μείγματα. Τα μπαχαρικά και τα βότανα τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στη μαγειρική προσφέροντας συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες. Πέρα από τη σύντομη ιστορική αναδρομή των μπαχαρικών και των βοτάνων, με αναφορές στις χώρες προέλευσής τους, την ανάλυση της γεύσης τους και την κατάταξη τους σε κατηγορίες, γίνεται και η μέτρηση της έντασής τους. Επιπλέον, δίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μπαχαρικού ή βοτάνου και παρουσιάζονται οι γευστικότεροι εδεσματολογικοί συνδυασμοί, καθώς και νοστιμότατες συνταγές από όλον τον κόσμο. Τέλος, δίνονται οι πλήρεις δοσολογίες για μερικά από τα διασημότερα αρωματικά - γευστικά μείγματα της διεθνούς γαστρονομίας.
Subtitle: 
Περιγραφή, ιδιότητες, συμβουλές, συνταγές και μίγματα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8382-08-4
Book pages: 
132
Book Dimensions: 
22χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Α. Γιώτης, δημοσιογράφος, γαστρονόμος, σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου του "Αθήνα 9.84" και στη συνέχεια δεκάδων άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξετέλεσε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε Σαχάρα, Ισραήλ, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Αφρική, Γαλλία και Ελλάδα. Κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας έχει δημοσιεύσει συγγράμματα καθώς και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Δίδαξε Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας είχε συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοεμβρίου 2011 στα πενήντα οχτώ του χρόνια.

Subtitle: 
Περιγραφή, ιδιότητες, συμβουλές, συνταγές και μίγματα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8382-08-4
Book pages: 
132
Book Dimensions: 
22χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο