Product

Μπονμπόν Παλάς

Product

Μποντ εναντίον Μαιγκρέ

Μπονσάι

Κωδικός:
131272
Description: 

Καταδικασμένος στη σοβαρότητα και στην υποκρισία, ο Χούλιο, ο σιωπηλός ήρωας αυτού του βιβλίου, πείθεται τελικά πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κλειστεί στο δωμάτιό του και να παρατηρεί το μεγάλωμα ενός μπονσάι παρά να περιπλανιέται στους δύσκολους δρόμους της λογοτεχνίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Καταδικασμένος στη σοβαρότητα και στην υποκρισία, ο Χούλιο, ο σιωπηλός ήρωας αυτού του βιβλίου, πείθεται τελικά πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κλειστεί στο δωμάτιό του και να παρατηρεί το μεγάλωμα ενός μπονσάι παρά να περιπλανιέται στους δύσκολους δρόμους της λογοτεχνίας. Το "Μπονσάι", όπως λέει ο συγγραφέας, είναι μια "ιστορία ανάλαφρη που γίνεται βαριά", μια ελλειπτική και ιλιγγιώδης αφήγηση που σημαδεύεται από την ανησυχητική εξαφάνιση μιας γυναίκας. Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες έλεγε πως πρέπει να γράφουμε σαν να συντάσσουμε την περίληψη ενός ήδη γραμμένου βιβλίου. Κι αυτό ακριβώς κάνει ο Αλεχάντρο Σάμπρα σ' αυτό το βιβλίο, που -με τον ίδιο τρόπο που ένα μπονσάι δεν είναι ένα δέντρο- δεν είναι τόσο ένα σύντομο μυθιστόρημα ή ένα μεγάλο αφήγημα, αλλά ένα μυθιστόρημα-περίληψη, ή τελικά αυτό ακριβώς που δηλώνει ο τίτλος του, ένα μυθιστόρημα-μπονσάι.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2766-9
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλεχάντρο Σάμπρα γεννήθηκε στο Σαντιάγκο της Χιλής το 1975. Έχει δημοσιεύσει δυο ποιητικές συλλογές και εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας στο χιλιανό Τύπο. Διδάσκει λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Ντιέγο Πορτάλες. Το "Μπονσάι" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και γνώρισε εγκωμιαστική υποδοχή από τους κριτικούς και το αναγνωστικό κοινό. Το 2007 κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημα του, κατά έναν τρόπο συνέχεια του "Μπονσάι", με τον τίτλο "Η ιδιωτική ζωή των δέντρων".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2766-9
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο