Product

Μπριγιόλ

Product

Μπριζίτ Μπαρντό

Μπριζ η νεκρή πόλη

Κωδικός:
64591
Manufacturer: 
Description: 

Ψυχολογικό δράμα στο οποίο ο αναγνώστης θα διαπιστώσει αυτό που λέει ο Baudelaire σ' ένα στίχο του: Ο έρωτας απάνω στο κρανίο της οικουμένης είναι θρονιασμένος. Ο ήρωας, κυριευμένος από την ομορφιά μιας "ζωντανής" νεκρής, αποσπά απ' αυτήν μία πλεξίδα. Όλα φθείρονται εκτός από αυτήν, η οποία καταλήγει να γίνει το φονικό όργανο μιας ύπαρξης που ο Έρωτας την ταυτίζει με τη νεκρή του. Και όλα αυτά στην πόλη της Μπριζ, η οποία εξοντώνει κάθε τι αντίθετο προς τη θρησκευτική ταυτότητά της.

6,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ψυχολογικό δράμα στο οποίο ο αναγνώστης θα διαπιστώσει αυτό που λέει ο Baudelaire σ' ένα στίχο του: Ο έρωτας απάνω στο κρανίο της οικουμένης είναι θρονιασμένος. Ο ήρωας, κυριευμένος από την ομορφιά μιας "ζωντανής" νεκρής, αποσπά απ' αυτήν μία πλεξίδα. Όλα φθείρονται εκτός από αυτήν, η οποία καταλήγει να γίνει το φονικό όργανο μιας ύπαρξης που ο Έρωτας την ταυτίζει με τη νεκρή του. Και όλα αυτά στην πόλη της Μπριζ, η οποία εξοντώνει κάθε τι αντίθετο προς τη θρησκευτική ταυτότητά της. Ο φετιχισμός, τα σύμβολα που θριαμβεύουν προοδευτικά, τα αισθήματα που διαλύονται μέσα στη συγκίνηση, η τελετουργική μύηση, οι ανεπαίσθητες μεταβάσεις απ' αυτό που είναι φυσικό σ' εκείνο που είναι τεχνητό χαρακτηρίζουν αυτό το έργο του Ρόντενμπακ.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7107-87-Χ
Book pages: 
92
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Βέλγος συγγραφέας, αριστοκρατικής καταγωγής (1855-1898). Έζησε στο Παρίσι, όπου συνδέθηκε με τους γάλλους συμβολιστές. Ιδρυτής της λογοτεχνικής ομάδας "Νεαρό Βέλγιο", στενός φίλος του Stephan Mallarme. Δραματουργός, ποιητής στίχων γλαφυρών και μελαγχολικών, όπως οι συλλογές του "Λευκή νιότη" και "Το βασίλειο της σιωπής". Εντοπίζει με ακρίβεια την ανθρώπινη μοναξιά και τάσσεται εναντίον της στα μυθιστορήματα "Μπριζ - Η νεκρή πόλη" και "Ο κωδωνοκρούστης".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7107-87-Χ
Book pages: 
92
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο