Product

Μυρμήγκια

Product

Μύρο ίασης

Μυρμηγκοφωλιές στη σαβάνα

Κωδικός:
132822
Description: 

Στη φανταστική αφρικανική δικτατορία του Κανγκάν, οι φυλές στην ενδοχώρα υποφέρουν από τη λειψυδρία. Η Αυτού Εξοχότητα ο Πρόεδρος Σαμ δεν θέλει ν' ακούσει λέξη σχετικά και σίγουρα όχι να συναντήσει τους εκπροσώπους των δυσαρεστημένων χωρικών. Προέχει η δεξίωση προς τιμήν της διακεκριμένης Αμερικανίδας δημοσιογράφου... Η μοναδική εφημερίδα της χώρας, την οποία εκδίδει ο Ικέμ -παιδικός φίλος του Σαμ- ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική αυτή. Και ο Πρόεδρος θέλει να βάλει τον Υπουργό Πληροφοριών, τον Κρις -παιδικό επίσης φίλο και των δύο- να απολύσει τον εκδότη της εφημερίδας.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη φανταστική αφρικανική δικτατορία του Κανγκάν, οι φυλές στην ενδοχώρα υποφέρουν από τη λειψυδρία. Η Αυτού Εξοχότητα ο Πρόεδρος Σαμ δεν θέλει ν' ακούσει λέξη σχετικά και σίγουρα όχι να συναντήσει τους εκπροσώπους των δυσαρεστημένων χωρικών. Προέχει η δεξίωση προς τιμήν της διακεκριμένης Αμερικανίδας δημοσιογράφου... Η μοναδική εφημερίδα της χώρας, την οποία εκδίδει ο Ικέμ -παιδικός φίλος του Σαμ- ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική αυτή. Και ο Πρόεδρος θέλει να βάλει τον Υπουργό Πληροφοριών, τον Κρις -παιδικό επίσης φίλο και των δύο- να απολύσει τον εκδότη της εφημερίδας. Τι θ' απογίνουν οι τρεις πρωταγωνιστές μέσα σ' αυτό το καμίνι που βράζει; Τρεις φίλοι από τα παλιά, τρεις χαρισματικές προσωπικότητες, καλούνται να παίξουν ηγετικό ρόλο στο νεοσύστατο κράτος. Ο στρατιωτικός, ο πολιτικός, ο διανοούμενος. Φιλοδοξίες και απόψεις που συγκρούονται. Μέσα από το δράμα της σύγκρουσης τριών φίλων, ο Τσινούα Ατσέμπε περιγράφει το δράμα της αφρικανικής κοινωνίας κατά την έξοδό της από την αποικιοκρατία. Μιας κοινωνίας που προσπαθεί να διαμορφώσει τη δική της ταυτότητα στη θέση της -άλλοτε εξωτερικά επιβεβλημένης -δυτικής, συνδυάζοντας την αφρικανική παράδοση με την κληρονομιά της αποικιοκρατίας. Οι πρωταγωνιστές ενσαρκώνουν με τρόπο αποκαλυπτικό την αδυναμία των κοινωνικών ομάδων να προσδιοριστούν και να συνυπάρξουν. Γραμμένο σε τόνο ανάλαφρο και πνευματώδη, το τελευταίο μυθιστόρημα του πατέρα της αφρικανικής λογοτεχνίας Τσινούα Ατσέμπε συγγενεύει άλλοτε με το δράμα και άλλοτε με την κωμωδία.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6715-62-0
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τσινούα Ατσέμπε γεννήθηκε το 1930 και μεγάλωσε σε μια χριστιανική οικογένεια ευαγγελιστών στο χωριό Ογκίντι, από τα πρώτα κέντρα του αγγλικανικού ιεραποστολικού έργου στη χώρα των Ίμπο, στην ανατολική Νιγηρία. Σπούδασε ιατρική και λογοτεχνία και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στο ραδιόφωνο. Η καριέρα του τερματίστηκε ξαφνικά το 1966, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του κατά τη διάρκεια των εθνικών αναταραχών και των σφαγών που οδήγησαν στον Πόλεμο της Μπιάφρα. Μόλις που κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη από ένοπλους ομοσπονδιακούς στρατιώτες που προφανώς θεωρούσαν ότι το μυθιστόρημά του "A Man of the People" (1966), αποδείκνυε την εμπλοκή του στο πρώτο στρατιωτικό πραξικόπημα στη Νιγηρία. Η ακαδημαϊκή του καριέρα ξεκίνησε το 1967 στο Πανεπιστήμιο της Νιγηρίας, όπου το 1985 ανακηρύχΘηκε επίτιμος καθηγητής. Δίδαξε επίσης στα πανεπιστήμια της Μασαχουσέτης και του Κονέκτικατ. Έλαβε πάνω από είκοσι τιμητικά διδακτορικά από πανεπιστήμια της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Νιγηρίας. Το 1987 του απονεμήθηκε το ανώτερο βραβείο που μπορεί να λάβει κανείς στη Νιγηρία για τα πνευματικά του επιτεύγματα. Έγραψε μυθιστορήματα, δοκίμια και παιδικά βιβλία. Το "Τα πάντα γίνονται κομμάτια" ("Things Fall Apart"), το πρώτο του μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε το 1958. Έκτοτε τα έργα του πούλησαν περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε τουλάχιστον σαράντα πέντε γλώσσες. Ακολούθησαν τα βιβλία: "No Longer At Ease" (1960), "Arrow of God" (1964) -βραβείο Jock Campbell/New Statesman Prize for African writing-, και το "A Man of the People" (1966). Το βιβλίο του "Anthills of the Savannah" ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker McConnell το 1987. Η συλλογή ποιημάτων του με τίτλο "Beware Soul Brother" κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1972. Μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα στο Λάγος της Νιγηρίας, το 1990, το οποίο προκάλεσε παράλυση των κάτω άκρων του, έζησε μόνιμα στις ΗΠΑ, όπου δίδαξε αφρικανικές σπουδές στο Κολέγιο Μπαρντ της Ν. Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο Μπράουν (David and Marianna Fisher University Professor of Africana Studies, 2009). Το 2007 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Booker (Man Booker International Prize) για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης στις 21 Μαρτίου 2013, σε ηλικία 82 ετών. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6715-62-0
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο