Product

Μυρσίνη Δοξαστική

Product

Μύρτις

Μυρτάλη

Κωδικός:
142204
Manufacturer: 
Description: 

Ηπειρώτικο παραμύθι που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και μας ψιθυρίζει χιλιάδες μυστικά.
Η βασιλοπούλα Μυρτάλη ζούσε ευτυχισμένη - όπως όλες οι βασιλοπούλες των παραμυθιών - στην Έφυρα. Την πανάρχαια πόλη της Ηπείρου, στα παράλια του Ιονίου πελάγους, που ήταν ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια στη Μεσόγειο. Εδώ λοιπόν στην Έφυρα - οι Μοίρες και οι Θεοί το ήθελαν - ήρθε ο γενναίος Νεοπτόλεμος, ύστερα από την καταστροφή της θρυλικής Τροίας. Φιλοξενήθηκε στα ανάκτορα της Έφυρας και εκεί γνώρισε τη βασιλοπούλα Μυρτάλη.

10,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ηπειρώτικο παραμύθι που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και μας ψιθυρίζει χιλιάδες μυστικά. Η βασιλοπούλα Μυρτάλη ζούσε ευτυχισμένη - όπως όλες οι βασιλοπούλες των παραμυθιών - στην Έφυρα. Την πανάρχαια πόλη της Ηπείρου, στα παράλια του Ιονίου πελάγους, που ήταν ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια στη Μεσόγειο. Εδώ λοιπόν στην Έφυρα - οι Μοίρες και οι Θεοί το ήθελαν - ήρθε ο γενναίος Νεοπτόλεμος, ύστερα από την καταστροφή της θρυλικής Τροίας. Φιλοξενήθηκε στα ανάκτορα της Έφυρας και εκεί γνώρισε τη βασιλοπούλα Μυρτάλη. Τότε η Αφροδίτη στάλαξε στις καρδιές των δύο νέων τον έρωτα. Ο ανεμοστρόβιλος της αγάπης τούς τύλιξε για πάντα. Η Μυρτάλη έγινε βασίλισσα της Έφυρας και ο Νεοπτόλεμος ο πρώτος βασιλιάς της Ηπείρου.
Subtitle: 
Η βασίλισσα της Έφυρας
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-7720-72-5
Book pages: 
119
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Φρειδερίκη Τζόκα - Ζήση γεννήθηκε στην Καμαρίνα (Ζάλογγο) Πρέβεζας και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Πρέβεζας.
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτη της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών, εργάστηκε στην ιδιωτική και κυρίως στη δημόσια εκπαίδευση. Στα ενδιαφέροντά της, πριν και πάνω από όλα η εκπαίδευση, και παράλληλα η αγάπη της για την ελληνική μυθολογία. Ειδική πτέρυγα του Λαογραφικού Μουσείου Καμαρίνας του Δήμου Ζαλόγγου στεγάζει την πλούσια σε λαογραφικό υλικό ιδιωτική συλλογή της.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Subtitle: 
Η βασίλισσα της Έφυρας
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-7720-72-5
Book pages: 
119
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο