Product

Μόνιμο ύδωρ· ζωντανό νερό

Product

Μόνο για 1/2 ώρα...

Μόνιμοι αξιωματικοί στον Ε.Λ.Α.Σ. οικειοθελώς ή εξ ανάγκης

Κωδικός:
149430
Manufacturer: 
Description: 

Σε μια προσπάθεια προσφοράς νέου υλικού στην ιστορική έρευνα και αναζητώντας την όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση των γεγονότων μιας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου για την Ελλάδα, συνδυάστηκαν αρχειακά τεκμήρια και μαρτυρίες για τη διαφώτιση, μιας εποχής γεμάτης δυναμική αντιπαλότητα και γέννηση - ωρίμανση παθών, που οδήγησαν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του 1940.

29,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια προσπάθεια προσφοράς νέου υλικού στην ιστορική έρευνα και αναζητώντας την όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση των γεγονότων μιας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου για την Ελλάδα, συνδυάστηκαν αρχειακά τεκμήρια και μαρτυρίες για τη διαφώτιση, μιας εποχής γεμάτης δυναμική αντιπαλότητα και γέννηση - ωρίμανση παθών, που οδήγησαν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του 1940. Στο παρόν έργο παρουσιάζεται, με τον όσο το δυνατό πιο αντικειμενικό τρόπο, "η δράσις" πλήθους μονίμων αξιωματικών του στρατού ξηράς "εις την κατοχήν" και "εις τον Ε.Λ.Α.Σ." μέσα από "εκθέσεις", προανακρίσεις, ένορκες διοικητικές εξετάσεις (Ε.Δ.Ε.) σε συνδυασμό με αφηγήσεις καθώς και η μετέπειτα αντιμετώπισή τους από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου μεταπελευθερωτικού στρατού και κράτους. Νέα στοιχεία, που ως τώρα παρέμεναν άγνωστα στο ευρύ κοινό και δεν έχουν μελετηθεί συστηματικά, έρχονται στην επιφάνεια, προσφέροντας δεδομένα στη συζήτηση για την δεκαετία του '40.
Subtitle: 
Νότια και κεντρική Ελλάδα: Μνήμες και αρχειακά τεκμήρια
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6679-11-Χ
Book pages: 
698
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Πριόβολος γεννήθηκε το 1951 στα Μελίσσια της Αχαΐας. Από χρόνια συλλέγει με πάθος βιώματα και τα επενδύει λογοτεχνικά. Είναι απόφοιτος (1975) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδωνκαι σήμερα υποστράτηγος ε.α.
Στα έργα του περιλαμβάνονται: "Όσα μολόγαγε ο Καίσαρ" (μέρος πρώτο), 1994, το ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα "Αυτοί που νύχτωσαν στο δρόμο", 1995, εκδόσεις Οξύ, το μυθιστόρημα "Ο δρόμος ως το Θιάκι", 2001, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, το μυθιστόρημα "Όσο βαστούσαν τα μελτέμια", 2003, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, κ.ά.

Subtitle: 
Νότια και κεντρική Ελλάδα: Μνήμες και αρχειακά τεκμήρια
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6679-11-Χ
Book pages: 
698
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο