Product

Νέα πολιτεία

Product

Νέα Πολιτικά

Νέα Πολιτικά

Κωδικός:
8326
Description: 

Στο Β' τόμο των "Νέων Πολιτικών" δημοσιεύονται άρθρα απ' το «Βήμα» 1985-1988. Κρίσεις για τη δεύτερη περίοδο της οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, για τις ιδεολογικές και πρακτικές αυτοαναιρέσεις του «κινήματος», για την «αναθεώρηση» του Συντάγματος και τις «αναγεννήσεις» το κόμματος, για την πολιτική του στην Οικονομία, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τις ελληνοτουρκικές κρίσεις και το Νταβός.

9,85 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο Β' τόμο των "Νέων Πολιτικών" δημοσιεύονται άρθρα απ' το «Βήμα» 1985-1988. Κρίσεις για τη δεύτερη περίοδο της οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, για τις ιδεολογικές και πρακτικές αυτοαναιρέσεις του «κινήματος», για την «αναθεώρηση» του Συντάγματος και τις «αναγεννήσεις» το κόμματος, για την πολιτική του στην Οικονομία, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τις ελληνοτουρκικές κρίσεις και το Νταβός. Παράλληλα, σχόλια για την επανάσταση της Περεστρόικα, για την ειρήνη και την «ειρήνη», για το περιβάλλον, την τηλεόραση και τον Τύπο, για τις υπηρεσίες ασφαλείας και το ΕΚΑΜ, για την ευθυνολογία και την ψευδολογία πολιτικών και πολιτών, για τη ρητορική, τους Σοφιστές και την πολιτική σήμερα.
Subtitle: 
1985-1988
Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-03-0499-8
Book pages: 
444
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Συγγραφέας, κριτικός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, επιφανής μορφή του μεταπολεμικού θεάτρου, ο Μάριος Πλωρίτης που το πραγματικό του όνομα ήταν Μάριος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1919 στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες, αλλά στη συνέχεια αφοσιώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στα γράμματα και στο θέατρο. Η παρουσία του στην πνευματική ζωή χρονολογείται από τα χρόνια της Κατοχής οπότε, νεαρός ακόμα, συμμετείχε στην ομάδα του Καρόλου Κουν που ίδρυσε το Θέατρο Τέχνης (1942). Την ίδια εποχή δημοσίευσε και την πρώτη του μετάφραση έργου του Πιραντέλλο "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε" και δυο χρόνια αργότερα συνέβαλε στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Ίκαρος". Έκτοτε μετέφρασε πάμπολλα έργα γνωστών συγγραφέων (Μπέρναρ Σω, Ίψεν, Ανουίγ, Μπρεχτ, Πίντερ, Στρίντμπεργκ κ.ά.) και συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Παράλληλα ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα ως σκηνοθέτης. Το 1950 παντρεύτηκε την Έλλη Λαμπέτη, με την οποία χώρισαν το 1953. Εκτός από την συγγραφική-καλλιτεχνική δράση του, ο Πλωρίτης επέδειξε ενδιαφέρον και για τα πολιτικά δρώμενα και με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα άσκησε σφοδρή κριτική στις επιλογές των κυβερνήσεων του συντηρητικού χώρου, ιδίως μετά τα "Ιουλιανά" του 1965. Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος 1967-1974 διέμεινε στο Παρίσι, όπου ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δραστηριότητα. Μετά τη μεταπολίτευση αφοσιώθηκε κυρίως στα πνευματικά του ενδιαφέροντα, ενδιαφερόμενος πάντα για τα διαδραματιζόμενα στην πολιτική και εθνική ζωή. Ο Μάριος Πλωρίτης πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου του 2006.

Subtitle: 
1985-1988
Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-03-0499-8
Book pages: 
444
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2