Product

Ναΐτες και η μυστική δύναμη της κιβωτού της διαθήκης

Product

Ναΐτης ιππότης 1120-1312

Ναΐτες στη Μεσόγειο

Κωδικός:
89827
Manufacturer: 
Description: 

Δεν ήθελα τους Ναΐτες αντικείμενα της καθεστηκυίας ιστορικής γνώσης, κάτι αρκετά εύκολο, γιατί έχουν γραφεί τόσα και τόσα γι' αυτούς από διάφορες πλευρές και ερευνητές. Δεν τους ήθελα μυητικά ενεργούμενα, κάτι που δεν αποκλείεται να ήταν. Δεν τους ήθελα ιδανικά μιας περασμένης εποχής, σ' ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αν και για πολλούς ήταν, ίσως, κι αυτό. Δεν τους ήθελα εκτελεστές πολιτικών, οικονομικών ή θρησκευτικών εντολών, που κι αυτό ήταν.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν ήθελα τους Ναΐτες αντικείμενα της καθεστηκυίας ιστορικής γνώσης, κάτι αρκετά εύκολο, γιατί έχουν γραφεί τόσα και τόσα γι' αυτούς από διάφορες πλευρές και ερευνητές. Δεν τους ήθελα μυητικά ενεργούμενα, κάτι που δεν αποκλείεται να ήταν. Δεν τους ήθελα ιδανικά μιας περασμένης εποχής, σ' ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αν και για πολλούς ήταν, ίσως, κι αυτό. Δεν τους ήθελα εκτελεστές πολιτικών, οικονομικών ή θρησκευτικών εντολών, που κι αυτό ήταν. Τους ήθελα, για λίγο, απλούς ανθρώπους, μια ιδιότυπη και ιδιόρρυθμη μειοψηφία, που μαζί και με τα παραπάνω έδωσαν στο μεσαιωνικό κόσμο κάτι το διαφορετικό. Αυτό, που ξένισε και που το τίμημά του το πλήρωσαν ακριβά. (Θ.Κ.Π.) Τι ήταν τελικά οι Ναΐτες; Τι αντιπροσώπευαν; Γιατί τόση συζήτηση για το τάγμα τους και την κλειστή μυστική δομή του; Ένα συναρπαστικό αφήγημα που ρίχνει φως στο πέρασμά τους από τη Ν. Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, που διερευνά τα αίτια της πτώσης τους και που κυρίως αναλύει τη διοικητική τους δομή και την οικονομική τους ζωή που αποτελούν μέχρι σήμερα τη βάση των πιο εξελιγμένων τραπεζικών, οικονομικών και διοικητικών συστημάτων.
Subtitle: 
Η άνοδος και η πτώση των Ναϊτών ιπποτών στη Ν. Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8292-13-1
Book pages: 
171
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θόδωρος Κ. Πανάγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι δικηγόρος από το 1981. Το βιβλίο "Ναΐτες στη Μεσόγειο" είναι το πρώτο του που δημοσιεύεται. Είναι μια περιγραφική, ιστορική διήγηση, που παράλληλα με την ιστορική καταγραφή της παρουσίας των Ιπποτών του Ναού στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, επιχειρεί να καταδείξει και την κοινή πολιτιστική πορεία των κατοίκων της νότιας Ιταλίας με τους Έλληνες.

Subtitle: 
Η άνοδος και η πτώση των Ναϊτών ιπποτών στη Ν. Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8292-13-1
Book pages: 
171
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο