Product

Νεόφυτος Δούκας

Product

Νεπάλ

Νεοφώτιστοι Φλώρινας

Κωδικός:
92826
Manufacturer: 
Description: 

Όταν πριν από είκοσι χρόνια πρωτοήρθα σε επαφή με τους "Νεφώτιστους" της Φλώρινας, με τους "τζαμπατζήδες", τότε που παζαρεύαμε άλογα και μουλάρια ως δασεργάτες-αγωγιάτες, ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε απ' το μυαλό μου το ότι θα ερχόταν ώρα που θα ασχολιούμουν σοβαρά με την περίπτωσή τους, με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις παρεμβάσεις, που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, κύρια από τον τότε Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο Καντιώτη, για την κοινωνική ένταξή τους.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν πριν από είκοσι χρόνια πρωτοήρθα σε επαφή με τους "Νεφώτιστους" της Φλώρινας, με τους "τζαμπατζήδες", τότε που παζαρεύαμε άλογα και μουλάρια ως δασεργάτες-αγωγιάτες, ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε απ' το μυαλό μου το ότι θα ερχόταν ώρα που θα ασχολιούμουν σοβαρά με την περίπτωσή τους, με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις παρεμβάσεις, που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, κύρια από τον τότε Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο Καντιώτη, για την κοινωνική ένταξή τους. Κάποτε όμως λειτούργησαν ως μισγάγκεια από τη μια το ενδιαφέρον για τα κοινωνικά προβλήματα και από την άλλη οι θεολογικές ανησυχίες και, καθώς αύξαιναν οι σχέσεις αλληλογνωριμίας με τους "Νεοφώτιστους", προέκυψε στο τέλος τούτη εδώ η εργασία, όπου καταβάλλεται προσπάθεια να ανιχνευθεί το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού, να αναζητηθούν οι αιτίες του, ειδικότερα στην περίπτωση των τσιγγάνων, να αντιληφθούμε τον τρόπο και τις αντιδράσεις τους, να αναδειχθούν οι στάσεις της "άλλης" κοινωνίας απέναντί τους, το υπόβαθρο αυτών των συμπεριφορών, να κατανοηθούν όλες οι προσπάθειες και παρεμβάσεις του Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνου Καντιώτη για τον εκχριστιανισμό και την κοινωνική ενσωμάτωση της ομάδας των τσιγγάνων που κατοικούσε στις παρυφές της Φλώρινας, τελικά, να ολοκληρωθεί μια μελέτη για τη θεολογία του κοινωνικού αποκλεισμού! Εξ άλλου, προσωπικά έχω την πεποίθηση, ότι όσα λαμβάνουν χώρα και διαμείβονται στην περίπτωση των "Νεοφώτιστων" της Φλώρινας αφορούν όλους σχεδόν τους τσιγγάνους της πατρίδας μας, και ίσως όχι μόνο αυτούς!
Subtitle: 
Το μετέωρο βήμα μιας παρέμβασης
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-339-334-7
Book pages: 
307
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Α. Γκουτζαμάνης γεννήθηκε στην Έδεσσα και είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., στο οποίο επίσης εκπόνησε διδακτορική διατριβή, με θέμα: "Νεοφώτιστοι Φλώρινας, θεωρητικές απαρχές και αποτελέσματα μιας παρέμβασης" - Θεολογία του Κοινωνικού Αποκλεισμού.
Έγραψε βιβλία παιδαγωγικού, φιλοσοφικού και θεολογικού περιεχομένου και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά.

Subtitle: 
Το μετέωρο βήμα μιας παρέμβασης
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-339-334-7
Book pages: 
307
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο