Product

Νικηταράς

Product

Νικήτας Δέλτα

Νικήτας

Κωδικός:
103104
Manufacturer: 
Description: 

Ο "Νικήτας" είναι η τρίτη ιστορία από τα παραμύθια της θείας Λίας.
... Το είπε στον πατέρα του και τότε εκείνος συνειδητοποιώντας πως θα έχανε το παιδί του για άλλη μια φορά ψιθύρισε:
- Αυτό το παιδί, ο νονός δεν το προόριζε για μας. Τώρα μπορώ να καταλάβω πολύ καλά τις προθέσεις του. Το έστειλε για να μας το πάρει πίσω! Το έφτιαξε για τον δικό του σκοπό. Μα εμένα είναι πάντα δικό μου παιδί! Είναι το παιδί μου!

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο "Νικήτας" είναι η τρίτη ιστορία από τα παραμύθια της θείας Λίας. ... Το είπε στον πατέρα του και τότε εκείνος συνειδητοποιώντας πως θα έχανε το παιδί του για άλλη μια φορά ψιθύρισε: - Αυτό το παιδί, ο νονός δεν το προόριζε για μας. Τώρα μπορώ να καταλάβω πολύ καλά τις προθέσεις του. Το έστειλε για να μας το πάρει πίσω! Το έφτιαξε για τον δικό του σκοπό. Μα εμένα είναι πάντα δικό μου παιδί! Είναι το παιδί μου! Ο Νικήτας δεν είχε αποφασίσει ακόμα την ημέρα που θα έφευγαν με τη γυναίκα του να γυρίσουν πίσω, μα ήξερε πως δεν θα αργούσε. Η νύχτα ήταν ζεστή και ξάστερη και ο ύπνος δεν ερχόταν, έτσι σηκώθηκε να κοιτάξει έξω απ' το παράθυρό του, όπως έκανε κάθε φορά που δεν τον έπαιρνε ο ύπνος όταν ήταν μικρός. Προσπάθησε να μην ξυπνήσει τη γυναίκα του και περπατώντας στα δάκτυλα πλησίασε το παράθυρο. Παντού βασίλευε ησυχία! Στο βάθος τα σκούρα και βουβά βουνά φωτίζονταν αμυδρά απ' τα φώτα τ' ουρανού. Κοίταξε ψηλά τα αστέρια και ανάμεσα σ' αυτά έλαμπε το δικό του αστέρι! Αναγάλιασε η καρδιά του και ξαφνικά στην ψυχή του άκουσε τη φωνή που του μιλούσε πάντα, όπως άλλοτε, τη φωνή που ερχόταν απ' τ' αστέρι του. Εκείνη τη φωνή που άκουγε μέσα του και που τον ανάγκασε να ξεκινήσει να πάει να βρει το νονό του! Τώρα λοιπόν του είπε: Μη φύγεις ακόμα, σε χρειάζεται ο τόπος σου! Δε του είπε τίποτε άλλο και χάθηκε. Χάθηκαν και τ' άλλα τα άστρα έσβησε και το φεγγάρι και ξαφνικά ο κόσμος βυθίστηκε στο πολύ σκοτάδι...
Subtitle: 
Από τα παραμύθια της θείας Λίας
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-385-350-Χ
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λία Γλυκιάδου-White γεννήθηκε στο Βαθύ Σάμου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στο Γυμνάσιο της Άρτας για τρία χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να μάθει πώς μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 1960 έφυγε με άδεια για το Λονδίνο για να σπουδάσει. Όμως μια άλλη ανάγκη την κράτησε εκεί. Τα Ελληνόπουλα του εξωτερικού κινδύνευαν να χάσουν την ταυτότητά τους σαν Ελληνόπουλα. Χρειαζόταν να διατηρηθεί η γλώσσα και η θρησκεία. Μίλησε με τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο της ενορίας του Kentish Town και μαζί ίδρυσαν το ελληνικό σχολείο της εκκλησίας Απόστολος Ανδρέας το οποίο μεγάλωσε και ήκμασε σε σημείο να γίνει το παράδειγμα προς μίμηση των άλλων παροικιών του Λονδίνου.
Το σχολείο αργότερα υποστήριξαν χρηματικώς ο Σύλλογος Εφοπλιστών και πολύ αργότερα το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας το ανεγνώρισε ως ισοβάθμιο των ελληνικών σχολείων και διόρισε διδασκάλους από την Ελλάδα.
Η Λία Γλυκιάδου δίδαξε στο σχολείο πλέον των 25 χρόνων. Μαζί με τα άλλα μαθήματα δίδαξε τους ελληνικούς χορούς και εκτός τις παραστάσεις που έκανε σε ελληνικές και ξένες εκδηλώσεις για την διάδοση των ελληνικών παραδόσεων, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τέχνης όμως στο Χλαγγόχλεν της Ουαλίας.
Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1995 επιδόθηκε στην συγγραφή που ήταν το όνειρο της ζωής της. Ως τώρα έχει γράψει το κοινωνικό μυθιστόρημα "Οι άγγελοι πετούν ψηλά", δύο παραμύθια για παιδιά "Ο Άλκης" και "Ο Πλούταρχος πολεμά με θεριά και τέρατα" τα οποία εξέδοκε ο εκδοτικός οίκος Δωδώνη. Επίσης έχει γράψει ένα κοινωνικό μυθιστόρημα στην αγγλική γλώσσα το οποίο έχει εκδοθεί στην Αμερική με τίτλο "The greener grass".

Subtitle: 
Από τα παραμύθια της θείας Λίας
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-385-350-Χ
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο