Product

Νοσταλγικός περίπατος στο νησί των δύο Αλεξάνδρων τη Σκιάθο

Product

Νοσταλγός. Φαρμακολύτρια

Νοσταλγοί και πλαστουργοί

Κωδικός:
73824
Manufacturer: 
Description: 

Όταν, σήμερα, σκεφτόμαστε το παρόν της λογοτεχνίας θεωρούμε τα ζητήματα του μοντερνισμού και της πρωτοπορίας διευθετημένα. Στην πραγματικότητα, η συζήτηση περί ελληνικού μοντερνισμού έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να προκαλεί παρεξηγήσεις, ενώ το θέμα της ελληνικής πρωτοπορίας, και κυρίως αυτό της ύπαρξής της, τίθεται μόνο περιθωριακά για να παρακαμφθεί ταχύτατα από άλλα θέματα, φαινομενικά ανώτερα στη σειρά και στην τάξη. Το βιβλίο αυτό δοκιμάζει μία διερεύνηση των δύο αυτών τρόπων νεωτερικότητας στα πλαίσια της μεταπολεμικής ελληνικής λογοτεχνίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν, σήμερα, σκεφτόμαστε το παρόν της λογοτεχνίας θεωρούμε τα ζητήματα του μοντερνισμού και της πρωτοπορίας διευθετημένα. Στην πραγματικότητα, η συζήτηση περί ελληνικού μοντερνισμού έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να προκαλεί παρεξηγήσεις, ενώ το θέμα της ελληνικής πρωτοπορίας, και κυρίως αυτό της ύπαρξής της, τίθεται μόνο περιθωριακά για να παρακαμφθεί ταχύτατα από άλλα θέματα, φαινομενικά ανώτερα στη σειρά και στην τάξη. Το βιβλίο αυτό δοκιμάζει μία διερεύνηση των δύο αυτών τρόπων νεωτερικότητας στα πλαίσια της μεταπολεμικής ελληνικής λογοτεχνίας. Ποια χρόνια, ποια περιοδικά, και ποιος κριτικός λόγος φιλοξένησαν μηχανισμούς αμφισβήτησης και υπέρβασης της παράδοσης ή και ρήξης με τον λογοτεχνικό κανόνα; Τελικά, ποια κείμενα ενσωμάτωσαν τη δυναμική εκδοχή της ελληνικής πρωτοπορίας, αναπτύσσοντας την ουτοπική της λειτουργία και συνεισφέροντας στην εξέλιξη των ριζοσπαστικών ρευμάτων έως τις μέρες μας; Πώς διαγράφεται στο μέλλον η λογοτεχνία των πειραματισμών, και ποιες είναι οι νέες της αναζητήσεις;
Subtitle: 
Έντυπα, κείμενα και κινήματα στη μεταπολεμική λογοτεχνία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-402-095-1
Book pages: 
448
Book Dimensions: 
27χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελισάβετ Αρσενίου είναι καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό της δίπλωμα στη Νεοελληνική Φιλολογία από το Κέντρο Οθωμανικών, Βυζαντινών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham. Έχει διδάξει επίσης στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν ζητήματα μοντερνισμού και πρωτοπορίας της ελληνικής λογοτεχνίας.

Subtitle: 
Έντυπα, κείμενα και κινήματα στη μεταπολεμική λογοτεχνία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-402-095-1
Book pages: 
448
Book Dimensions: 
27χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο