Product

Ο άγγελος Γαβριήλ

Product

Ο άγγελος έφυγε ευτυχισμένος

Ο Άγγελος Γωβιός και η επανάσταση στην Εύβοια

Κωδικός:
81192
Description: 

[...] Με επίκεντρο το πρόσωπο του Λιμνιώτη επαναστάτη και ήρωα Αγγελή Γωβιού, τη βασικότερη κατά την εκτίμηση μας προσωπικότητα του ευβοϊκού αγώνα για την ανατροπή του τουρκικού ζυγού στην ελληνική μεγαλόνησο, θα εξετάσουμε τα γεγονότα της επανάστασης στην Εύβοια, τους λόγους της αποτυχίας της και τον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκε τελικά η Εύβοια στο νέο ελληνικό κράτος το Μάρτιο του 1833. Θα παραθέσουμε γνωστά και άγνωστα ντοκουμέντα από την εποχή εκείνη και θα σχολιάσουμε με απλό τρόπο τις εξελίξεις.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Με επίκεντρο το πρόσωπο του Λιμνιώτη επαναστάτη και ήρωα Αγγελή Γωβιού, τη βασικότερη κατά την εκτίμηση μας προσωπικότητα του ευβοϊκού αγώνα για την ανατροπή του τουρκικού ζυγού στην ελληνική μεγαλόνησο, θα εξετάσουμε τα γεγονότα της επανάστασης στην Εύβοια, τους λόγους της αποτυχίας της και τον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκε τελικά η Εύβοια στο νέο ελληνικό κράτος το Μάρτιο του 1833. Θα παραθέσουμε γνωστά και άγνωστα ντοκουμέντα από την εποχή εκείνη και θα σχολιάσουμε με απλό τρόπο τις εξελίξεις. Τέλος θα μεταφέρουμε αποσπάσματα από έμμετρα ή πεζά λαϊκά λογοτεχνήματα συντοπιτών του αγωνιστή μέσα από τα οποία αναδύονται η αγάπη, ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη προς έναν ηρωικό επαναστάτη, του οποίου η επανάσταση, έστω και συγκυριακά, κάποτε δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα η θυσία του, από απόψεως τουλάχιστον υστεροφημίας, να μη πάει χαμένη. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Μέσα από την έρευνα, την παράδοση και την τοπική λαϊκή λογοτεχνία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7103-29-7
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χαλκίδα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Καλέμης γεννήθηκε στην Ιστιαία της Εύβοιας τον Αύγουστο του 1950 και πέρασε όλα τα μαθητικά του χρόνια στην γενέτειρά του.
Στην Αθήνα ήλθε ως φοιτητής το 1969, όπου σε εποχές δύσκολες αλλά και συνάμα ρομαντικές μέσα σε αγωνιστικό κλίμα γαλουχήθηκε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του και το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, μαζί με την μόνιμη από τότε σύντροφο της ζωής του Φώφη, εισήλθαν πανηγυρικά στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και των εκδόσεων. Ως τεχνικοί επιμελητές αρχικά και εκδότες αργότερα γνωρίστηκαν και συνεργάσθηκαν με την «αφρόκρεμα» των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στις εκδοτικές δραστηριότητες.
Από το 1995 και μετά ο Αλέξανδρος σε συνεργασία πάντα με τη σύζυγο του Φώφη αποφάσισαν να επικεντρώσουν τα εκδοτικά και ερευνητικά τους ενδιαφέροντα στην αγαπημένη τους πατρίδα την Εύβοια. Σε συνεργασία με φορείς της ευβοϊκής Τοτπκής Αυτοδιοίκησης αλλά και σημαντικούς συγγραφείς, ερευνητές και δημοσιογράφους συνέβαλαν στην έκδοση και κυκλοφορία πολλών δεκάδων εντύπων με σκοπό την προβολή και αξιοποίηση των ευβοϊκών φυσικών και πολιτιστικών θησαυρών.
Ο Αλέξανδρος Καλέμης την τελευταία 10ετία έχει γράψει, δημιουργήσει και κυκλοφορήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με τη συμβολή των «Ευβοϊκών Εκδόσεων Κίνητρο» της συζύγου του, 21 βιβλία για την Εύβοια, ενώ έχει προγραμματίσει την έκδοση αρκετών ακόμη.

Subtitle: 
Μέσα από την έρευνα, την παράδοση και την τοπική λαϊκή λογοτεχνία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7103-29-7
Book pages: 
269
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χαλκίδα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο