Product

Ο Δαρβίνος για αρχάριους

Product

Ο δάσκαλος

Ο Δαρβίνος και η γένεση της σύγχρονης εξελικτικής σκέψης

Κωδικός:
68267
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό με έντονο το βιογραφικό και το κοινωνιολογικό στοιχείο ο Ερνστ Μάυρ παρουσιάζει το πως αναδύθηκε η σύγχρονη εξελικτική σκέψη μέσα από την ιδεολογική περιπέτεια του ίδιου του Δαρβίνου και τη μετέπειτα πορεία των ριζοσπαστικών του θεωριών. Ναι, θεωριών και όχι θεωρίας, αφού, όπως με πειστικό τρόπο δείχνει ο συγγραφέας, η "δαρβινική θεωρία" είναι στην πραγματικότητα πέντε διακριτές και, εν πολλοίς ανεξάρτητες μεταξύ τους θεωρίες: για την εξέλιξη των οργανισμών, την κοινή τους προόελευση, τον πολλαπλασιασμό των ειδών, τη βαθμιαία μεταβολή τους και τη φυσική επιλογή.

14,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό με έντονο το βιογραφικό και το κοινωνιολογικό στοιχείο ο Ερνστ Μάυρ παρουσιάζει το πως αναδύθηκε η σύγχρονη εξελικτική σκέψη μέσα από την ιδεολογική περιπέτεια του ίδιου του Δαρβίνου και τη μετέπειτα πορεία των ριζοσπαστικών του θεωριών. Ναι, θεωριών και όχι θεωρίας, αφού, όπως με πειστικό τρόπο δείχνει ο συγγραφέας, η "δαρβινική θεωρία" είναι στην πραγματικότητα πέντε διακριτές και, εν πολλοίς ανεξάρτητες μεταξύ τους θεωρίες: για την εξέλιξη των οργανισμών, την κοινή τους προόελευση, τον πολλαπλασιασμό των ειδών, τη βαθμιαία μεταβολή τους και τη φυσική επιλογή. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό κατανοεί κανείς τι ακριβώς είναι-και τι δεν είναι- ο Δαρβινισμός, τη σημασία της φυσικής επιλογής, την ουσία της επιστημολογικής αντιπαράθεσης με τους Φυσικούς και τους Φιλοσόφους, καθώς και την καινοτομία της πληθυσμιακής σκέψης. Ο Μάυρ παρουσιάζει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την οριστική νίκη της φυσικής επιλογής επί της τελεολογίας και του φιναλισμού και εντοπίζει τα νέα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η ώριμη, πλέον, εξελικτική βιολογία.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7578-30-9
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Ernst Mayr είναι ομότιμος καθηγητής ζωολογίας στο τμήμα Alexander Agassiz του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας και κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων. Έχει γράψει πολλά σπουδαία βιβλία για την εξέλιξη και την ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης, όπως "Evolution and the Diversity of Life"· "The Growth of Biological Thought: Diversity, Evolution and Inheritance"· "Populations, species and evolution: An Abridgment of Animal Species and Evolution"· "Toward a New Philosophy of Biology: Observations of an Evolutionist" κ.ά.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7578-30-9
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο