Product

Ο ετρουσκικός κώδικας

Product

Ο Ετρούσκος

Ο Ετρούσκος

Κωδικός:
43400
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Χάρη στις αντεπιθέσεις των εφεδρειών και με την επαναφορά της αριστερής πτέρυγας στο ύψος τον στρατοπέδου, ο Αμίλκας κατόρθωσε να συμπτύξει τις γραμμές του. Οι Έλληνες όμως, που είχαν κατορθώσει ν' ανοίξουν δρόμο ως τα τείχη της Ιμέρας, σκόρπισαν την πυρά έξω από τη νότια πύλη και βρήκαν καταφύγιο μέσα στην πόλη. Το υπόλοιπο ιππικό έκανε μια αιφνιδιαστική επίθεση στο στρατόπεδο του Αμίλκα, πέταξε πυρσούς από άχυρο πάνω στις σκηνές και αποσύρθηκε πίσω από το τείχος.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Χάρη στις αντεπιθέσεις των εφεδρειών και με την επαναφορά της αριστερής πτέρυγας στο ύψος τον στρατοπέδου, ο Αμίλκας κατόρθωσε να συμπτύξει τις γραμμές του. Οι Έλληνες όμως, που είχαν κατορθώσει ν' ανοίξουν δρόμο ως τα τείχη της Ιμέρας, σκόρπισαν την πυρά έξω από τη νότια πύλη και βρήκαν καταφύγιο μέσα στην πόλη. Το υπόλοιπο ιππικό έκανε μια αιφνιδιαστική επίθεση στο στρατόπεδο του Αμίλκα, πέταξε πυρσούς από άχυρο πάνω στις σκηνές και αποσύρθηκε πίσω από το τείχος. Αφού ξεδιψάσαμε και δέσαμε τις πληγές μας, κλέψαμε τρόφιμα από τους πλανόδιους εμπόρους του στρατοπέδου και πλησιάσαμε τα πλοία, ελπίζοντας να βρούμε επιζώντες Ετρούσκους. Ο αδελφός φώναζε τον αδελφό, ο φίλος το φίλο, ο καπετάνιος τον τιμονιέρη του, ο κωπηλάτης το σύντροφο του στον πάγκο, κανένας όμως δεν μας απάντησε. Καταλάβαμε πως ήμασταν πολύ λίγοι για δύο πολεμικά πλοία, που δε θα χρησίμευαν σε τίποτε, γιατί οι ελληνικές τριήρεις μας εμπόδιζαν να προσεγγίσουμε το ανοιχτό πέλαγος. Οι τρομακτικές απώλειες μας ήταν επιβεβαίωση της καλής φήμης των Ετρούσκων πολεμιστών.
Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-382-796-7
Book pages: 
459
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Mika Waltari (Μίκα Βάλταρι, 1908-1979) είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Φινλανδός συγγραφέας στον κόσμο. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1925 και το 1928, με το μυθιστόρημα "Η μεγάλη αυταπάτη", θεωρήθηκε ένας μικρός Χέμινγουεϊ της φινλανδικής λογοτεχνίας. Υπήρξε μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας "Λαμπαδηφόροι", από την οποία απομακρύνθηκε μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει γράψει 22 μυθιστορήματα γνωστότερα από τα οποία, είναι τα: "Ιωάννης Άγγελος", "Σινουχέ ο Αιγύπτιος" και "Τουρμς ο Αθάνατος". Έγραψε επίσης ποίηση, θέατρο, διηγήματα, αστυνομικά μυθιστορήματα, σενάρια και κριτικές. Το 1957 εξελέγη μέλος της Φινλανδικής Ακαδημίας.

Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-382-796-7
Book pages: 
459
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο