Product

Ο Μέρλιν και τα μαγικά του

Product

Ο μέρμηγκας και ο τζίτζικας

Ο Μερλίνος ο μάγος και το νησί των ποιητών

Κωδικός:
116164
Description: 

Ποιος φώναξε τον Μερλίνο στο Μέγαρο;

Όταν το Μέγαρο Μουσικής και η Τράπεζα Πειραιώς συναντήθηκαν για να σκεφτούν ποιους θα καλέσουν στη φετινή γιορτή των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσαν βέβαια να ξεχάσουν τον Μερλίνο το Μάγο!

Αμέσως του τηλεφώνησαν, για να τον ρωτήσουν αν μπορούσε να ταξιδέψει μέχρι εδώ.

"Μάλλον εγώ θα σας ταξιδέψω", είπε γελώντας, και κατέφτασε στο Μέγαρο Μουσικής πριν προλάβει κανείς να πει 2004!

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποιος φώναξε τον Μερλίνο στο Μέγαρο; Όταν το Μέγαρο Μουσικής και η Τράπεζα Πειραιώς συναντήθηκαν για να σκεφτούν ποιους θα καλέσουν στη φετινή γιορτή των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσαν βέβαια να ξεχάσουν τον Μερλίνο το Μάγο! Αμέσως του τηλεφώνησαν, για να τον ρωτήσουν αν μπορούσε να ταξιδέψει μέχρι εδώ. "Μάλλον εγώ θα σας ταξιδέψω", είπε γελώντας, και κατέφτασε στο Μέγαρο Μουσικής πριν προλάβει κανείς να πει 2004! Έτσι σήμερα ο Μερλίνος ο Μάγος, γεμάτος μουσική, ποιήματα και ζωγραφιές που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, θα μας ταξιδέψει στο Νησί των Ποιητών μέσα από τα μαγικά κανάλια ενός ολοκαίνουργιου μουσικού παραμυθιού! [...] Το ποιήματα που περιλαμβάνονται στο λιμπρέτο, ανήκουν στους: Γεώργιο Βιζυηνό, Άγγελο Σικελιανό, Γεώργιο Δροσίνη, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασίλη Ρώτα, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Τάσο Ρούσσο, Τηλέμαχο Χυτήρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Περικλή Κούκο και Γιώργο Βουλγαράκη. Η εικονογράφηση του παραμυθιού είναι του Αλέξη Κυριτσόπουλου.
Subtitle: 
Όνειρο μιας χειμωνιάτικης νύχτας (μουσικό παραμύθι): Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής: Δ/ση ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ: Παιδική Χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης": Δ/ση χορωδίας Νίκος Μαλιάρας
Publications Date: 
2004
Book pages: 
81
Book Dimensions: 
31χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο με τον Τώνη Γεωργίου (πιάνο) και τον Δημήτρη Δραγατάκη (ανώτερα θεωρητικά - δίπλωμα αρμονίας, αντίστιξης, ενορχήστρωσης και φούγκας, με βαθμό άριστα με διάκριση). Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στη Βιέννη με τον Βάλτερ Πανχόφερ, ενώ παράλληλα μελέτησε σύνθεση με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης με τον Πωλ Πάττερσον και διεύθυνσης ορχήστρας στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στο Λονδίνο, με υποτροφία της RAM και του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης". Αποφοίτησε με α΄ βραβείο, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό δίπλωμα της Βασιλικής Ακαδημίας (Dip R.A.M.). Έχει γράψει τέσσερις όπερες, δύο σκηνικές καντάτες, έργα για ορχήστρα, μουσική δωματίου, έργα για φωνή ή σόλο όργανα, καθώς και σκηνική μουσική. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικές εκθέσεις συναυλιών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Επίσης έργα του έχουν παρουσιαστεί από σημαντικές ελληνικές και ξένες ορχήστρες και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των ανταλλαγών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το 1989 ανακηρύχθηκε Hermes Fellow της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

Subtitle: 
Όνειρο μιας χειμωνιάτικης νύχτας (μουσικό παραμύθι): Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής: Δ/ση ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ: Παιδική Χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης": Δ/ση χορωδίας Νίκος Μαλιάρας
Publications Date: 
2004
Book pages: 
81
Book Dimensions: 
31χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο