Product

Ο Ρίπλεϋ κάτω απ' το χώμα

Product

Ο Ριρής και τα όνειρά του

Ο Ρίπλεϋ σε βαθιά νερά

Κωδικός:
38627
Manufacturer: 
Description: 

Για πάνω από 40 χρόνια η συγγραφέας δεν έπαψε να αναπτύσσει τη μοναδική της τέχνη του σασπένς και ιδιαίτερα με τη σειρά της με πρωταγωνιστή Τομ Ρίπλεϋ. Αν και η κλίση του για το κακό δεν έχει αμβλυνθεί, ο Τομ Ρίπλεϋ έχει μεγαλώσει και κατά κάποιο τρόπο μαλακώσει. Ζει μια ήσυχη ζωή στην γαλλική εξοχή, αυτάρκης με την κομψή σύζυγο του Ελοίζ και μια αφοσιωμένη σπιτονοικοκυρά, ανάμεσα στα λουλούδια και τους πίνακες του, και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κρασιά του παρά για τις κηλίδες αίματος στην κάβα του.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για πάνω από 40 χρόνια η συγγραφέας δεν έπαψε να αναπτύσσει τη μοναδική της τέχνη του σασπένς και ιδιαίτερα με τη σειρά της με πρωταγωνιστή Τομ Ρίπλεϋ. Αν και η κλίση του για το κακό δεν έχει αμβλυνθεί, ο Τομ Ρίπλεϋ έχει μεγαλώσει και κατά κάποιο τρόπο μαλακώσει. Ζει μια ήσυχη ζωή στην γαλλική εξοχή, αυτάρκης με την κομψή σύζυγο του Ελοίζ και μια αφοσιωμένη σπιτονοικοκυρά, ανάμεσα στα λουλούδια και τους πίνακες του, και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κρασιά του παρά για τις κηλίδες αίματος στην κάβα του. Τότε ένα ζεύγος ενοχλητικών και νοσηρών Αμερικανών νοικιάζει μια έπαυλη στο ίδιο χωριό. Αρχικά το ζεύγος μοιάζει σαν κάτι το αξιοπερίεργο, το γούστο τους είναι απεχθές καθώς και οι τρόποι τους, είναι ενοχλητικά ενημερωμένοι για γεγονότα του παρελθόντος του Ρίπλεϋ που ο ίδιος θα ήθελε να τα ξεχάσει, και ιδιαίτερα για την εξαφάνιση κάποιου Μέρτσισον, τη χρονιά που είχε έρθει να ερευνήσει για μια υπόθεση πλαστών πινάκων και σχεδόν κομπάζουν γι'αυτή τους τη γνώση. Προφανώς αυτό διαταράσσει την ηρεμία του Ρίπλεϋ και αρχίζει ένα ασφυκτικό παιχνίδι γάτας και ποντικού που οδηγεί στην Ταγγέρη και στο Λονδίνο και πίσω στο Φονταινεμπλώ, όπου βρισκόμαστε μπλεγμένοι στους μαιάνδρους της αγοράς της τέχνης και στις ψυχολογικές αβύσσους που η συγγραφέας γνωρίζει ν' αποκαλύπτει κάτω από τα μάτια μας.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-325-356-1
Book pages: 
461
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Πατρίτσια Χάισμιθ γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας το 1921 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Αποφάσισε να γίνει συγγραφέας στα δεκάξι της, εποχή που εξέδιδε το περιοδικό του γυμνασίου της. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Ξένοι στο Τρένο", έγινε ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, σε σενάριο του Ραίημοντ Τσάντλερ το 1950. Κεντρική της δουλειά, η πενταλογία με ήρωα τον Ρίπλεϋ, ένα από τα βιβλία της οποίας γυρίστηκε ταινία από τον Βιμ Βέντερς το 1977, με πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκαντς. Το τρίτο, "Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ", πήρε το βραβείο Έντγκαρ Άλαν Πόε των Αμερικανών Συγγραφέων Μυστηρίου. Άλλα της έργα: "Βαθιά νερά", "Η κραυγή της κουκουβάγιας", "Το ημερολόγιο της Ήντιθ", "Μικρές ιστορίες μισογυνισμού κ.ά. Η Χάισμιθ, που υπήρξε φίλη με τον Τρούμαν Καπότε, τον Έρικ Άμπλερ κ.ά. έχει τιμηθεί με τα σπουδαιότερα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας. Πέθανε το 1995 αποτραβηγμένη στην Ελβετία.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-325-356-1
Book pages: 
461
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο