Product

Ο άνθρωπος ενώπιον του θανάτου

Product

Ο άνθρωπος επινοεί τον άνθρωπο

Ο άνθρωπος ενώπιον του θανάτου

Κωδικός:
115475
Manufacturer: 
Description: 

Ο άνθρωπος είναι εκείνο το ον που γνωρίζει ότι μπορεί και ότι οφείλει να πεθάνει. Η σκιά του θανάτου απλώνεται σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, δεδομένου ότι είναι αδύνατος ο χωροχρονικός εντοπισμός του θανάτου. Αυτή η βέβαιη αβεβαιότητα της έλευσης της απουσίας είναι η βάσανος του ανθρώπου. Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι ο θάνατος είναι εδώ, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη επίκαιρος. Αυτή η μη-γνώση του θανάτου γεννά την αγωνία για την απώλεια της ύπαρξης και συγχρόνως την απαίτηση για τη μετάβαση στη γνώση.

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο άνθρωπος είναι εκείνο το ον που γνωρίζει ότι μπορεί και ότι οφείλει να πεθάνει. Η σκιά του θανάτου απλώνεται σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, δεδομένου ότι είναι αδύνατος ο χωροχρονικός εντοπισμός του θανάτου. Αυτή η βέβαιη αβεβαιότητα της έλευσης της απουσίας είναι η βάσανος του ανθρώπου. Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι ο θάνατος είναι εδώ, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη επίκαιρος. Αυτή η μη-γνώση του θανάτου γεννά την αγωνία για την απώλεια της ύπαρξης και συγχρόνως την απαίτηση για τη μετάβαση στη γνώση. Οι Ακολουθίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας συμβάλλουν σε αυτή τη δίψα του ανθρώπου για γνώση, διανοίγουν έναν τόπο νοήματος για την εγκόσμια διαμονή του.
Subtitle: 
Δοκίμιο για την ανθρώπινη περατότητα με αφορμή τις Ακολουθίες της ορθόδοξης εκκλησίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-527-358-6
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Πλεξίδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1972. Πραγματοποίησε σπουδές Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού διπλώματος στη Φιλοσοφία, κάτοχος ενός διδακτορικού διπλώματος στη Φιλοσοφική Ανθρωπολογία (Φιλοσοφική Σχολή) και ενός δεύτερου διδακτορικού διπλώματος στη Βυζαντινή Φιλοσοφία (Θεολογική Σχολή). Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν η βυζαντινή φιλοσοφία, η φιλοσοφική και χριστιανική ανθρωπολογία, η φιλοσοφική ερμηνευτική, η φαινομενολογία και η εγκληματολογία. Μελέτες του στην ελληνική γλώσσα είναι οι εξής: "Πρόσωπο και φύση: Προβληματισμοί γύρω από την έννοια του προσώπου στη σκέψη του Ιωάννη Δαμασκηνού", εκ. Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2001, "Ο άνθρωπος ενώπιον του θανάτου", εκδ. Αρμός, 2006, "Η μετασκευή του ανθρώπου", εκδ. Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις, 2007, "Η ανθρωπολογία του κακού. Μία ανάγνωση του Γρηγορίου Νύσσης", εκδ. λογείον, 2013, "Άνθρωπος και Θάνατος", εκδ. λογείον, 2015, "Γρηγόριος Νύσσης. Λόγοι για τον θάνατο και το πένθος", εκδ. Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2004, "Λόγοι χριστιανών και εθνικών", εκδ. Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2004, "Νεμέσιος Εμέσης. Περί φύσεως ανθρώπου", εκδ. Ζήτρος, Θεσσαλονίκη 2006, "Νικήτας Στηθάτος. Περί Ψυχής", εκδ. Ζήτρος, 2006, "Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο ηγεμών", εκδ. Αρμός, 2007.

Subtitle: 
Δοκίμιο για την ανθρώπινη περατότητα με αφορμή τις Ακολουθίες της ορθόδοξης εκκλησίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-527-358-6
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο