Product

Ο αναποφάσιστος

Product

Ο αναρριχώμενος βαρόνος

Ο ανάριθμος δρόμος

Κωδικός:
139610
Manufacturer: 
Description: 

... Ο Νίκος Δόικος έχει συγκροτήσει το περίγραμμα της πολιτικής του παρέμβασης εδώ και πάρα πολύ καιρό με μια αλυσίδα κειμένων δημοσιευμένων σε εφημερίδες και περιοδικά παρουσιασμένων με την μορφή εισηγήσεων σε συνέδρια. Τώρα αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα ενιαίο διανοητικό, ιδεολογικό και πολιτικό νήμα που συνδέει τα κείμενα αυτά. Πρόκειται για το αίτημα πολιτικοποίησης της κοινωνίας και κοινωνικοποίηση της πολιτικής.

14,27 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Ο Νίκος Δόικος έχει συγκροτήσει το περίγραμμα της πολιτικής του παρέμβασης εδώ και πάρα πολύ καιρό με μια αλυσίδα κειμένων δημοσιευμένων σε εφημερίδες και περιοδικά παρουσιασμένων με την μορφή εισηγήσεων σε συνέδρια. Τώρα αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα ενιαίο διανοητικό, ιδεολογικό και πολιτικό νήμα που συνδέει τα κείμενα αυτά. Πρόκειται για το αίτημα πολιτικοποίησης της κοινωνίας και κοινωνικοποίηση της πολιτικής. Με άλλα λόγια πρόκειται για την επιτακτική ανάγκη η κοινωνία των πολιτών να διεκδικήσει το μετασχηματισμό της σε πολιτική κοινωνία και την εξίσου επιτακτική ανάγκη η πολιτική να αποκτήσει ξανά συμμετοχικό και ηθικό περιεχόμενο... Ευάγγελος Βενιζέλος
Subtitle: 
Από την πολιτικοποίηση της κοινωνίας στην κοινωνικοποίηση της πολιτικής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-458-192-9
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Δόικος είναι αρχιτέκτονας - πολεοδόμος. Τελείωσε το St. Paul's College στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, σπούδασε στο Columbia και στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε διετή κύκλο μαθημάτων πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας, Urban Economics - Urban Sociology. H πολιτική του σκέψη σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την ενεργό συμμετοχή του στα γεγονότα του Μάη του '68 στο Columbia και, αμέσως μετά, στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Δύο ποιοτικές καμπές στην ιστορία των αυθόρμητων κινημάτων, με αποδομητική, κατά τον ίδιο, δυναμική, δυστυχώς αναξιοποίητες, καιροσκοπικώς μυθοποιημένες από τους τότε απόντες και μετέπειτα κυρίαρχους της αμερικανικής και ελλαδικής μεταπολίτευσης, τις οποίες, παρ' όλα αυτά, επιμένει να θεωρεί προάγγελους μετα-αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90, με σειρά εκδόσεων και δημοσιεύσεων και με συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις σε θεματικά fora και στον διαδικτυακό διάλογο Αθήνας, Βρυξελλών και Νέας Υόρκης, θέτει επιτακτικά το ζήτημα της συστημικής κρίσης του νεοφιλελευθερισμού και μελετά τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στα παραδοσιακά οικονομικά και πολιτικά μοντέλα. Μελέτες και άρθρα του, επιστημονικού ή ευρύτερου πολιτικού περιεχομένου, έχουν εκδοθεί από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο εβδομαδιαίο και περιοδικό Τύπο.

Subtitle: 
Από την πολιτικοποίηση της κοινωνίας στην κοινωνικοποίηση της πολιτικής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-458-192-9
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο