Product

Ο ανακριτής

Product

Ο αναμάρτητος και η μοιχαλίδα

Ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα

Κωδικός:
6525
Description: 

Ο αναλφαβητισμός αποτελεί πρόβλημα το οποίο στο κατώφλι του 2000 στιγματίζει σημαντικό αριθμό ατόμων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. [...] Στην Ελλάδα το ποσοστό των αναλφάβητων εξακολουθεί να εμφανίζει διαστάσεις ανησυχητικές, που αποτελούν τροχοπέδη τόσο για την ατομική ανέλιξη όσο και για τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και αναβάθμιση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο αναλφαβητισμός αποτελεί πρόβλημα το οποίο στο κατώφλι του 2000 στιγματίζει σημαντικό αριθμό ατόμων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. [...] Στην Ελλάδα το ποσοστό των αναλφάβητων εξακολουθεί να εμφανίζει διαστάσεις ανησυχητικές, που αποτελούν τροχοπέδη τόσο για την ατομική ανέλιξη όσο και για τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και αναβάθμιση. Η πορεία που διέγραψα μελετώντας και παρουσιάζοντας τη διαχρονικότητα και τις μεταλλαγές του αναλφαβητισμού στην Ελλάδα, από τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους μέχρι το κατώφλι του 21ου αιώνα, πιστεύω ότι θα αγγίξει τους ενδιαφερόμενους, άτομα και φορείς, και θα βοηθήσει σε μια ευρύτερη κατανόηση του προβλήματος για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του. Αθηνά Α. Σιπητάνου Θεσσαλονίκη, φθινόπωρο '98
Subtitle: 
Η διαχρονικότητα και οι μεταλλαγές του προβλήματος
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-343-468-Χ
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αθηνά Σιπητάνου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αντικείμενο θέσης "Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Ενηλίκων", και τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Παιδαγωγική, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Δια βίου Μάθηση.
Τις επιστημονικές της απόψεις παρουσιάζει στα βιβλία της "Ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα: η διαχρονικότητα και οι μεταλλαγές του προβλήματος", "Θεσμοί και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δια βίου μάθηση". Μία κριτικο-ερμηνευτική προσέγγιση" και "Πάολο Φρέιρε 1921-1997. Η εκπαίδευση ενηλίκων ως πράξη απελευθέρωσης", ενώ έχει να επιδείξει πάνω από 65 δημοσιεύματα, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες του κλάδου. Συμμετέχει σε συνέδρια και σε ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά δίκτυα μελετών και ερευνών σχετικά με τη Δια βίου Μάθηση.

Subtitle: 
Η διαχρονικότητα και οι μεταλλαγές του προβλήματος
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-343-468-Χ
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο