Product

Ο δρόμος για τη Σιναράτ

Product

Ο δρόμος για την Ελευσίνα

Ο δρόμος για την αναγέννηση του ελληνικού πανεπιστημίου

Κωδικός:
135317
Manufacturer: 
Description: 

Το ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται σε βαθιά θεσμική και ηθική κρίση. Συναλλαγή, αναξιοκρατία, νεποτισμός, αθέμιτες πολιτικές παρεμβάσεις, χαμηλές προδιαγραφές, εσωστρέφεια, γενικευμένη αδιαφορία διδασκόντων και διδασκομένων, φαινόμενα αυταρχισμού και βίας συνθέτουν την εικόνα ενός θεσμού που απαξιώνεται ραγδαία.

12,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται σε βαθιά θεσμική και ηθική κρίση. Συναλλαγή, αναξιοκρατία, νεποτισμός, αθέμιτες πολιτικές παρεμβάσεις, χαμηλές προδιαγραφές, εσωστρέφεια, γενικευμένη αδιαφορία διδασκόντων και διδασκομένων, φαινόμενα αυταρχισμού και βίας συνθέτουν την εικόνα ενός θεσμού που απαξιώνεται ραγδαία. Ο συγγραφέας αναδεικνύει τα προβλήματα που ταλανίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, προτείνοντας συγχρόνως λύσεις για την έξοδο από τη σημερινή απαξίωση. Στόχος του είναι να προκαλέσει έναν γόνιμο και νηφάλιο διάλογο γύρω από το κρίσιμο αυτό θέμα, να συσπειρώσει ευσυνείδητους πανεπιστημιακούς και φοιτητές, να ενημερώσει τους γονείς, να δώσει ιδέες και επιχειρήματα σε πολιτικούς, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. Γιατί η εξυγίανση και αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου αποτελεί προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον.
Subtitle: 
Οι τομές που απαιτούνται για μια βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-591-0
Book pages: 
259
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θέμης Λαζαρίδης (tlazaridis@ccny.cuny.edu) διδάσκει στο τμήμα Χημείας του City College του City University of New York. Ασχολείται ερευνητικά με τη θεωρητική και υπολογιστική Βιοφυσική. Έχει δημοσιεύσει 50 περίπου άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Από το 2006 διατηρεί δύο ιστολόγια (blogs), το Greek University Reform Forum και το Αξιολόγηση Βουλευτών.

Subtitle: 
Οι τομές που απαιτούνται για μια βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-591-0
Book pages: 
259
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο