Product

Ο θάνατος του βασιλιά Τσονγκόρ

Product

Ο θάνατος του Δαντόν

Ο θάνατος του Βισνού

Κωδικός:
62729
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ινδία. Μια χώρα γεμάτη πάθη, φανατισμούς και καυτά χρώματα. Μια χώρα όλο μυστήριο όπου όλα μπορούν να συμβούν. Σε μια μικρή πολυκατοικία της Βομβάης, πραγματική μικρογραφία της πολύβουης Ινδίας, ζουν άνθρωποι κάθε είδους, τόσο όμοιοι και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Και η ζωή τους, με τους καβγάδες, τα πάθη τους, τις διαφορετικές θρησκευτικές αξίες τους, είναι μια ακριβής εικόνα της πολυμορφίας λαών και θρησκειών στη χώρα αυτή. Καταλυτικό ρόλο παίζει ένας παρίας, ο Βισνού, με όνομα που παραπέμπει στον ομώνυμο θεό και στο ρόλο του ως συντηρητή του κόσμου.

5,36 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ινδία. Μια χώρα γεμάτη πάθη, φανατισμούς και καυτά χρώματα. Μια χώρα όλο μυστήριο όπου όλα μπορούν να συμβούν. Σε μια μικρή πολυκατοικία της Βομβάης, πραγματική μικρογραφία της πολύβουης Ινδίας, ζουν άνθρωποι κάθε είδους, τόσο όμοιοι και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Και η ζωή τους, με τους καβγάδες, τα πάθη τους, τις διαφορετικές θρησκευτικές αξίες τους, είναι μια ακριβής εικόνα της πολυμορφίας λαών και θρησκειών στη χώρα αυτή. Καταλυτικό ρόλο παίζει ένας παρίας, ο Βισνού, με όνομα που παραπέμπει στον ομώνυμο θεό και στο ρόλο του ως συντηρητή του κόσμου. Συνδετικός κρίκος όσων διαδραματίζονται στην πολυκατοικία, βρέθηκε κάποτε, άστεγος, στην πόρτα της κι από τότε κοιμάται στα σκαλοπάτια με αντάλλαγμα τα μικροθελήματα που κάνει στους ενοίκους. Τώρα, καθώς η ζωή φεύγει σιγά σιγά από μέσα του, στο νου του έρχονται οι αναμνήσεις της ζωής του, κι αυτά τα κομμάτια είναι τα πιο συγκλονιστικά του βιβλίου.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-274-599-1
Book pages: 
394
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανίλ Σουρί γεννήθηκε το 1959 στη Βομβάη. Σπούδασε μαθηματικά και εργάζεται ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ της Βαλτιμόρης. Άρχισε τη συγγραφική του δραστηριότητα το 1985 με διηγήματα, τα οποία δεν είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι το 1995. Τότε εκδόθηκε στα βουλγαρικά το διήγημά του Η Τυραννία των Λαχανικών. Την ίδια χρονιά ο Σουρί άρχισε να γράφει το μυθιστόρημά του Ο Θάνατος του Βισνού, εμπνευσμένος από το θάνατο ενός ανθρώπου με το όνομα Βισνού, που έζησε και πέθανε στα σκαλιά του κτιρίου όπου μεγάλωσε ο συγγραφέας. Αμέσως μόλις το ολοκλήρωσε, το βιβλίο έγινε ανάρπαστο και ως τώρα τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 14 χώρες. Είχε τεράστια απήχηση στο αναγνωστικό κοινό και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2001. Σύμφωνα με το συγγραφέα, αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας στην οποία οι ζωές των σύγχρονων Ινδών συνυφαίνονται με ιστορίες θεών της ινδουιστικής θρησκείας. Ο Μανίλ Σουρί ασχολείται τώρα με την ολοκλήρωση των δύο επόμενων βιβλίων της τριλογίας, Η Ζωή του Σίβα και Η Γέννηση του Βράχμα.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-274-599-1
Book pages: 
394
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο