Product

Ο ναός της Αθηνάς Μακίστου

Product

Ο ναός της Οδηγήτριας του Βροντοχίου στο Μυστρά

Ο ναός της Ιερουσαλήμ

Κωδικός:
110050
Αuthor: 
Description: 

Λίγα κτίρια στον κόσμο έχουν τόση δύναμη να εμπνέουν όσο ο Ναός της Ιερουσαλήμ. Και όμως ο ναός αυτός δεν υπάρχει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο αφηγείται την ιστορία του μνημείου αυτού και τη σπουδαιότητά του για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους.

7,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Λίγα κτίρια στον κόσμο έχουν τόση δύναμη να εμπνέουν όσο ο Ναός της Ιερουσαλήμ. Και όμως ο ναός αυτός δεν υπάρχει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο αφηγείται την ιστορία του μνημείου αυτού και τη σπουδαιότητά του για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους. Ο Ναός ήταν ο κεντρικός θρησκευτικός χώρος των αρχαίων Εβραίων, ένα θαύμα του αρχαίου κόσμου. Καταστράφηκε τη δεκαετία του 70 μ.Χ. από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τίτο, στα πλαίσια της κατάπνιξης μιας εξέγερσης στην Ιουδαία. Έκτοτε, ο Ναός και η τοποθεσία του επέζησαν στη φαντασία μας - ένα αντικείμενο πόθου για τους Εβραίους, μια θεμελιώδης αλληγορία για τη χριστιανική διανόηση, μια ιερή εικόνα για τους Μουσουλμάνους (Ο Θόλος του Βράχου). Ο Σάιμον Γκόλντιχ εξερευνά τη μοναδική ιστορία του Ναού και τους τρόπους που αυτή παρουσιάστηκε ανάλογα με το θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο: μια ιστορία που, από τις Σταυροφορίες και μετά, συνέτεινε στο σχηματισμό του σύγχρονου πολιτικού κόσμου.
Subtitle: 
Η ιστορία του ιερού τόπου χριστιανών, μουσουλμάνων και εβραίων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1763-9
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σάιμον Γκόλντχιλ είναι καθηγητής της Ελληνικής λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, μέλος του Βασιλικού Κολεγίου και επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Στάνφορντ και Μίσιγκαν. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων: "Reading Greek Traged" (1986), "The poet's voice" (1991), "Aeschylus: The Oresteia" (1992), "Foucault's virginity" (1995) και "Being Greek Under Rome: Cultural Identity in the Second Sophistic" (2001)

Subtitle: 
Η ιστορία του ιερού τόπου χριστιανών, μουσουλμάνων και εβραίων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1763-9
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο