Product

Ο προληπτικός έλεγχος των δημοσίων δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Product

Ο πρόλογος της Αχρίδος

Ο προληπτικός πόλεμος ή η παραχάραξη της λογικής

Κωδικός:
94891
Description: 

Η κυβέρνηση Bush έχει παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό δόγμα υιοθετώντας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη βία προληπτικά ενάντια σε οποιαδήποτε ομάδα χωρών ή τρομοκρατών που θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει την Αμερικανική ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα μέλη των Η.Ε. έχουν απορρίψει το δόγμα Bush ως ασυμβίβαστο με την παραδοσιακή άποψη ότι η ένοπλη βία μπορεί μόνο να χρησιμοποιθεί όταν εγκρίνεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας ή στην περίπτωση αυτοάμυνας ενάντια σε μια ένοπλη επίθεση.

10,07 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κυβέρνηση Bush έχει παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό δόγμα υιοθετώντας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη βία προληπτικά ενάντια σε οποιαδήποτε ομάδα χωρών ή τρομοκρατών που θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει την Αμερικανική ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα μέλη των Η.Ε. έχουν απορρίψει το δόγμα Bush ως ασυμβίβαστο με την παραδοσιακή άποψη ότι η ένοπλη βία μπορεί μόνο να χρησιμοποιθεί όταν εγκρίνεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας ή στην περίπτωση αυτοάμυνας ενάντια σε μια ένοπλη επίθεση. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το νέο δόγμα Bush αντιπροσωπεύει το δίκαιο ή την ορθή πολιτική; Η μελέτη αυτή προσπαθεί να απαντήσει στα νομικά και όχι μόνο, προβλήματα από την προληπτική άμυνα και να θυμίσει τη διαπίστωση του Θουκυδίδη "και την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει".
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1851-Χ
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος. Διδάσκει Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο του Περιβάλλοντος και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας, μέλος της International Law Association κ.ά. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1851-Χ
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο