Product

Ο χρόνος στην ελληνική τραγωδία

Product

Ο χρόνος τα παίρνει όλα

Ο χρόνος στην ιατρική

Κωδικός:
183258
Description: 

Πέραν από τις φιλοσοφικές απόψεις και τα ευρήματα των φυσικών επιστημών, ο "χρόνος" είναι για τον Άνθρωπο μία μορφή πληροφόρησης που μετράει τις "αλλαγές" που επισυμβαίνουν στο περιβάλλον μας και προσδιορίζουν την πορεία μας.

Οι σύγχρονες ανακαλύψεις της νευροφυσιολογίας έχουν προσδιορίσει στον πιό τέλειο υπολογιστή, τον εγκέφαλό μας, τις περιοχές και τους μηχανισμούς που καταγράφουν (Time-Computer) τα γεγονότα και δημιουργούν την έννοια του χώρου, του χρόνου και του χωροχρόνου, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

14,33 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πέραν από τις φιλοσοφικές απόψεις και τα ευρήματα των φυσικών επιστημών, ο "χρόνος" είναι για τον Άνθρωπο μία μορφή πληροφόρησης που μετράει τις "αλλαγές" που επισυμβαίνουν στο περιβάλλον μας και προσδιορίζουν την πορεία μας. Οι σύγχρονες ανακαλύψεις της νευροφυσιολογίας έχουν προσδιορίσει στον πιό τέλειο υπολογιστή, τον εγκέφαλό μας, τις περιοχές και τους μηχανισμούς που καταγράφουν (Time-Computer) τα γεγονότα και δημιουργούν την έννοια του χώρου, του χρόνου και του χωροχρόνου, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο χρόνος είναι, μία θεμελιώδης ποσότητα, και υπό την έννοια αυτή, είναι μέγεθος μετρήσιμο. Είναι ο φυσικός χρόνος. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται οι σχέσεις που υφίστανται μεταξύ των διαφόρων βιολογικών λειτουργιών μας σε συνάρτηση με τον χρόνο. Ο Άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το χρόνο μπορεί όμως να τον καταγράφει και οι καταγραφές αυτές δομούν τη μνήμη. Όλες οι εκδηλώσεις μας, ως έμβια όντα, λαμβάνουν χώρα μέσα στο χρόνο. Η φυσιολογική λειτουργία των διαφόρων οργάνων του ανθρώπινου- και όχι μόνον- οργανισμού και κάθε εκτροπή υπολογίζεται μέσα στο χρόνο. Έτσι ο εγκέφαλός μας είναι το όργανο στο οποίο δημιουργείται η αίσθηση του χρόνου, από διάφορα ερεθίσματα. Το άλλο κέντρο της ζωής, η καρδιά, λειτουργεί μέσα σε αυστηρά πλαίσια στο χρόνο και κάθε εκτροπή μπορεί να σημάνει το τέλος της ύπαρξής μας. Η λήψη φαρμάκων καθορίζεται μέσα σε αυστηρά χρονικά πλαίσια... η αρμονική λειτουργία και ο ύπνος λαμβάνουν χώρα σε σαφώς προκαθοριζόμενους και ρυθμικά επαναλαμβανόμενους ρυθμούς -τους κιρκαδικούς ρυθμούς- γονιδιακώς καθορισμένους- οι εργαστηριακές εξετάσεις, πολλές φορές, μετρώνται σε συνάρτηση με τον χρόνο. Στην Πυρηνική Ιατρική και την Ακτινοθεραπεία, ο χρόνος καθοδηγεί την αγωγή μας και στην κλινική Ιατρική τα νοσήματα κατατάσσονται, βάσει του χρόνου, σε οξέα και χρόνια, με βάση τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας να λειτουργήσουμε. Η εξέλιξη μιάς νόσου και το προσδόκιμο επιβίωσης μετράται μέσα στον χρόνο. Τέλος τις χαρές, τις λύπες, τις αγωνίες μέσα στο χρόνο, τον ψυχολογικό χρόνο, τις βιώνουμε. Στο βιβλίο αυτό με τον τίτλο "Ο χρόνος στην Ιατρική", αυτά και πολλά άλλα περιγράφονται με τρόπο κατά το δυνατόν απλό, χωρίς βεβαίως να αλλοιώνεται η επιστημονική βάση του κειμένου.
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-394-827-6
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-394-827-6
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο