Product

Ο χτύπος της καρδιάς

Product

Ο χωρισμός

Ο χυμικός γάμος

Κωδικός:
104316
Manufacturer: 
Description: 

Η αλληγορία, σε κάθε της μορφή, είναι ένας τρόπος έκφρασης του ανέκφραστου, εκείνου που δεν μπορεί να λεχτεί με λόγια. "Ο χυμικός γάμος" είναι μια αλληγορική έκφραση του μυστηρίου της αναγέννησης και της αληθινής σημασίας της επιστήμης της αλχημείας. Μια αλχημεία που δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση της Φιλοσιφικής Λίθου για την παρασεκευή χρυσού, αλλά για τον εξευγενισμό της ανθρώπινης φύσης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αλληγορία, σε κάθε της μορφή, είναι ένας τρόπος έκφρασης του ανέκφραστου, εκείνου που δεν μπορεί να λεχτεί με λόγια. "Ο χυμικός γάμος" είναι μια αλληγορική έκφραση του μυστηρίου της αναγέννησης και της αληθινής σημασίας της επιστήμης της αλχημείας. Μια αλχημεία που δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση της Φιλοσιφικής Λίθου για την παρασεκευή χρυσού, αλλά για τον εξευγενισμό της ανθρώπινης φύσης. Σύμβολα, άφθαρτα, αιώνια. Εικόνες που έχουν τη δύναμη να μεταβάλλουν την εσωτερική μας ύπαρξη, να διδάξουν και να προβληματίσουν. Αρχέτυπα που έχουν τη δύναμη να μετουσιώσουν απελευθερώνοντας το πραγματικό δυναμικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Μυστήρια και αποκαλύψεις εναλλάσσονται στο ταξίδι του Κρίστιαν Ρόζεκρόιτς, κάποιο Πάσχα, σε ένα θαυματουργό κάστρο, όπου η θυσία και η οδύνη μεταμορφώνονται σε ανάσταση και χαρά. Ένα ταξίδι με οδηγό την ψυχή και την εσωτερική διαίσθηση, την ανάγκη για αναζήτηση και εμβάθυνση στα μυστήρια τις ζωής.[...] Η λέξη "χυμικός" επιλέχτηκε με αυτή τη γραφή σαν ακριβής μετάφραση της αγγλικής "chymical". Στα ελληνικά αντιπροσωπεύει την αλχημεία και αναφέρεται με αυτή τη γραφή από τον Πλούταρχο. Ο ακαδημαϊκός Μ. Στεφανίδης υποστήριξε πως η λέξη χυμεία προέρχεται από τη ρίζα "χύμα" και όχι από την αραβική ονομασία "χεμ". Κατά τους παλαιότερους χρόνους η λέξη χυμευτική υποδήλωνε την τέχνη των Ελλήνων, Αιγυπτίων καθώς και ων Βυζαντινών στην παρασκευή χρυσού, δηλαδή την αλχημεία.
Publications Date: 
1989
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ένα πρόσωπο του οποίου η ιστορική ύπαρξη γίνεται αποδεκτή από τους συγγραφείς με βάση τα μανιφέστα των Ροδόσταυρων και κυρίως τη "Fama" και "Confessio". Ο Ρόζενκρόιτς ήταν απόγονος ευγενικής γερμανικής οικογένειας, η οποία, εξαιτίας της οικονομικής της κατάστασης, αναγκάστηκε να τον κλείσει σε μοναστήρι. Μόλις έφτασε στην ηλικία των δεκαέξι ετών, εγκατέλειψε τη χώρα του με τον αδελφό του, ο οποίος όμως λέγεται ότι πέθανε καθ' οδόν στην Κύπρο. Η ασθενική του κράση τον ανάγκασε να σταματήσει στο Damas ή Damcar - προφανώς τη Δαμασκό- όπου μυήθηκε από τους σοφούς για να βρει τον Χριστό στα μυστικά της φύσης. Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που έπαψε να τον απασχολεί η Ιερουσαλήμ και αφοσιώθηκε στην επιστήμη που του δίδαξαν οι Άραβες, μαθαίνοντας δίπλα τους φυσικές και μαθηματικές επιστήμες. Αργότερα πέρασε στην Αίγυπτο όπου μελέτησε βοτανική και ζωολογία. Τελικά οι Άραβες τον έστειλαν στο Φεζ, όπου του δίδαξαν τα μυστικά της φύσης και την Καββάλα.
Μετά από διαμονή δύο χρόνων, εγκατέλειψε το Φεζ και πέρασε στην Ισπανία, ελπίζοντας πως οι σοφοί της Ευρώπης θα συμμερίζονταν τη χαρά του. Εκείνοι όμως αδιαφόρησαν και μετά από διάφορες περιπλανήσεις σε άλλες χώρες επιστρέφει στην πατρίδα του όπου επεξεργάζεται την αναμόρφωση που τόσο ποθούσε. Στο μοναστήρι που πέρασε τα παιδικά του χρόνια βρήκε μερικούς ομοϊδεάτες του, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να δεχτούν και να στεριώσουν τη διδασκαλία του. Πέθανε το 1484 αφήνοντας πίσω του μια αληθινή διδασκαλία.

Publications Date: 
1989
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο