Product

Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως

Product

Ο ύπνος του Άλφρεντ

Ο ύπνος της λογικής

Κωδικός:
75274
Manufacturer: 
Description: 

"Διαφωνούντες" ήταν η λέξη που κυριάρχησε κατά την προετοιμασία του Φόρουμ του Παρισιού με θέμα "Ιταλία, η αναστρέψιμη κατάλυση της δημοκρατίας", το οποίο οργανώθηκε από το Διεθνές Κολέγιο Φιλοσοφίας στις 12 Ιανουαρίου 2002 στην Ecole Normale Superieure. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ιταλικής κυρίως διανόησης εκφράζουν με κείμενά τους τη βαθιά ανησυχία τους για την πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

6,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Διαφωνούντες" ήταν η λέξη που κυριάρχησε κατά την προετοιμασία του Φόρουμ του Παρισιού με θέμα "Ιταλία, η αναστρέψιμη κατάλυση της δημοκρατίας", το οποίο οργανώθηκε από το Διεθνές Κολέγιο Φιλοσοφίας στις 12 Ιανουαρίου 2002 στην Ecole Normale Superieure. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ιταλικής κυρίως διανόησης εκφράζουν με κείμενά τους τη βαθιά ανησυχία τους για την πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Πώς γίνεται ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, μεγιστάνας των ΜΜΕ, να είναι ταυτόχρονα και πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να δηλώνει απερίφραστα ότι «Το Κοινοβούλιο είναι εμπόδιο γιατί σε κάνει να χάνεις χρόνο»; Να κυβερνά με «επιχειρηματική λογική» και να περιστέλλει ατομικές ελευθερίες; Να αγνοεί τους θεσμούς και να παρεμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης προς «διευθέτηση» εκκρεμοτήτων που τον αφορούν προσωπικά; Αυτά τα ερωτήματα διατυπώνονται στα κείμενα του βιβλίου όπου αναπτύσσεται ταυτόχρονα ένας προβληματισμός που αφορά κάθε ελεύθερο πολίτη.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8239-08-7
Book pages: 
117
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Νικολό Αμανίτι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1966. Θεωρείται ο σημαντικότερος Ιταλός συγγραφέας της γενιάς του και το μυθιστόρημα του "Εγώ δεν φοβάμαι" μια από τις εμπορικότερες επιτυχίες της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας (πούλησε μόνο στην Ιταλία πάνω από 800.000 αντίτυπα). Το πρώτο του βιβλίο ήταν το μυθιστόρημα "Brancie" (1994). Ακολούθησαν το δοκίμιο "Nel nome del figlio", που έγραψε με τον πατέρα του Μάσιμο, και η συλλογή διηγημάτων "Fango" (Λάσπη, εκδόσεις Καστανιώτη 2000), που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν επίσης στις ανθολογίες "Gioventu cannibale" (1966) και "Tutti i denti del mostro sono perfetti" (1997). Με το μυθιστόρημα "Ti prendo e ti porto via" (Θα σε πάρω να φύγουμε), που κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 1999, ο Αμανίτι γνώρισε τη μεγάλη αποδοχή κοινού και κριτικής. Το 2001 κυκλοφόρησε, επίσης με μεγάλη επιτυχία, το μυθιστόρημα "Io non ho paura". Το μυθιστόρημά του "Με τις ευλογίες του Θεού" (μτφρ. Ανταίος Χρυσοστομίδης, 2008) τιμήθηκε το 2007 με την εγκυρότερη λογοτεχνική διάκριση της πατρίδας του, το Βραβείο Στρέγκα.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8239-08-7
Book pages: 
117
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο