Product

Οι Έλληνες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης

Product

Οι Έλληνες της σήμερον

Οι Έλληνες της Σερβίας

Κωδικός:
97803
Description: 

Το βιβλίο του οποίο στηρίζεται κυρίως σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό, αναφέρεται σε ένα από τα πιο σπουδαία κεφάλαια της νεότερης ιστορίας των βαλκανικών λαών, στις μεταναστεύσεις δηλαδη των Ελλήνων στις διάφορες επαρχίες της Σερβίας κατά τους χρόνους της τουρκικής κυριαρχίας. Με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια εξετάζονται οι ιστορικές προϋποθέσεις των ελληνικών παροικιών στη Σερβία, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν στην αριθμητική μείωση και, τέλος, στην εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο του οποίο στηρίζεται κυρίως σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό, αναφέρεται σε ένα από τα πιο σπουδαία κεφάλαια της νεότερης ιστορίας των βαλκανικών λαών, στις μεταναστεύσεις δηλαδη των Ελλήνων στις διάφορες επαρχίες της Σερβίας κατά τους χρόνους της τουρκικής κυριαρχίας. Με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια εξετάζονται οι ιστορικές προϋποθέσεις των ελληνικών παροικιών στη Σερβία, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν στην αριθμητική μείωση και, τέλος, στην εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου. Στη συνέχεια ερευνώνται λεπτομερειακά η αξιόλογη δραστηριότητα των Ελλήνων απόδημων στον οικονομικό, εκκλησιαστικό και εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και η ξεχωριστή θέση που κατείχαν στην κοινωνία της Σερβίας. Δίνονται ακόμη πλούσια προσωπογραφικά στοιχεία για ορισμένους Έλληνες απόδημους, οι οποίοι είναι ελάχιστα γωνστοί ή παντελώς άγνωστοι στην ιστορική επιστήμη. Τέλος σε ξεχωριστό παράρτημα της μέλετης, δημοσιεύονται ορισμένα από τα ιστορικά τεκμήρια, τα οποία χρησιμοποίησε ο συγγραφέας κατά τη σύνθεση της εργασίας του. Το βιβλίο βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, γιατί περιέχει στοιχεία που ενώνουν τους λαούς της Βαλακανικής Χερσονήσου, πράγμα που όλοι σήμερα εύχονται.
Subtitle: 
18ος-20ός αι.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8059-02-Χ
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αλεξανδρούπολη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Α. Παπαδριανός είναι συνταξιούχος καθηγητής της βαλκανικής ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Είναι τακτικό μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών· έχει δε λάβει μέρος, με ανακοινώσεις του, σε αρκετά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Έχει γράψει πολυπληθείς μελέτες και αρκετά βιβλία, τα οποία αναφέρονται στις σχέσεις των Ελλήνων με τους υπόλοιπους λαούς της Χερσονήσου κατά τους νεότερους χρόνους.

Subtitle: 
18ος-20ός αι.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8059-02-Χ
Book pages: 
175
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αλεξανδρούπολη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο