Product

Οι αλαφροΐσκιωτες

Product

Οι Αλβανοί και το μέλλον αυτών εν τω ελληνισμώ

Οι Αλβανοί

Κωδικός:
6589
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο παρουσιάζει συνοπτικά την Ιστορία των Αλβανών από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται πως πρόκειται για την Ιστορία των Αλβανών -και όχι της Αλβανίας- καθότι το έθνος που χρησιμοποιεί την αλβανική γλώσσα δεν περιορίζεται στα σύνορα του σημερινού αλβανικού κράτους. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σχέση των Αλβανών με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον τρόπο που η τελευταία επηρέασε την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και θρησκευτική ζωή του λαού. Επίσης παρουσιάζεται η σύντομη ιστορία του αλβανικού κράτους μέσα από τις περιπέτειες των βαλκανικών και των δύο παγκόσμιων πολέμων.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο παρουσιάζει συνοπτικά την Ιστορία των Αλβανών από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται πως πρόκειται για την Ιστορία των Αλβανών -και όχι της Αλβανίας- καθότι το έθνος που χρησιμοποιεί την αλβανική γλώσσα δεν περιορίζεται στα σύνορα του σημερινού αλβανικού κράτους. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σχέση των Αλβανών με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον τρόπο που η τελευταία επηρέασε την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και θρησκευτική ζωή του λαού. Επίσης παρουσιάζεται η σύντομη ιστορία του αλβανικού κράτους μέσα από τις περιπέτειες των βαλκανικών και των δύο παγκόσμιων πολέμων. Ακόμη περιγράφεται λεπτομερώς η περίοδος κατά την οποία οι κυβερνήσεις της Αλβανίας βρίσκονταν κάτω από την επιρροή της ΕΣΣΔ, της Γιουγκοσλαβίας και της Κίνας. Τέλος, γίνεται αναφορά στην κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος και στον δύσκολο δρόμο προς τον πλουραλισμό.
Subtitle: 
Νεότερη και σύγχρονη ιστορία
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-210-279-9
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μιράντα Βίκερς είναι ιστορικός ειδικευμένη στα βαλκανικά θέματα και τακτική συνεργάτις εφημερίδων και περιοδικών για αλβανικά ζητήματα.

Subtitle: 
Νεότερη και σύγχρονη ιστορία
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-210-279-9
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο