Product

Οι αρματολοί της Ρούμελης

Product

Οι Αρμένιοι του Χεμσίν

Οι Αρμένιοι

Κωδικός:
114042
Manufacturer: 
Description: 

Μια ολοκληρωμένη μελέτη για τους γνωστούς μας και όμως άγνωστους Αρμένιους από τον 12ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα. Έναν λαό που η χώρα του αποτελούσε τόπο αντιπαράθεσης των δυνάμεων Ανατολής και Δύσης και ήταν τα περισσότερα χρόνια υπό ξένη διοίκηση (Μήδες, Πέρσες, Έλληνες, Σελευκίδες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Πέρσες, Άραβες, Οθωμανούς, Ρώσους).
Η καθιέρωση του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας το 314 και η επινόηση του αρμένικου αλφάβητου οδήγησαν σε μία ιδιαίτερη τέχνη και λογοτεχνία και βοήθησαν δραστικά στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μια ολοκληρωμένη μελέτη για τους γνωστούς μας και όμως άγνωστους Αρμένιους από τον 12ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα. Έναν λαό που η χώρα του αποτελούσε τόπο αντιπαράθεσης των δυνάμεων Ανατολής και Δύσης και ήταν τα περισσότερα χρόνια υπό ξένη διοίκηση (Μήδες, Πέρσες, Έλληνες, Σελευκίδες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Πέρσες, Άραβες, Οθωμανούς, Ρώσους). Η καθιέρωση του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας το 314 και η επινόηση του αρμένικου αλφάβητου οδήγησαν σε μία ιδιαίτερη τέχνη και λογοτεχνία και βοήθησαν δραστικά στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας. Ανεξάρτητο και ισχυρό βασίλειο για δύο αιώνες (Βαγρατίδες, 884-1071 μ.Χ.), διαμελίστηκε οριστικά από εχθρικά φύλα. Παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές, κάποιες οικογένειες διατήρησαν τη δύναμη και την επιρροή τους στην περιοχή για πολλούς αιώνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα αναγνώστη έχουν οι σχέσεις των Αρμενίων με το Βυζάντιο (εικονομαχία, Αρμένιοι αυτοκράτορες), αλλά και η μετέπειτα κοινή μοίρα του εκτοπισμού και της γενοκτονίας.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-210-506-2
Book pages: 
458
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Anne Elizabeth Redgate διδάσκει μεσαιωνική ιστορία στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ και μέχρι σήμερα έχει γράψει εννέα βιβλία ιστορίας. Για το συγκεκριμένο έργο της έχει τιμηθεί από τη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-210-506-2
Book pages: 
458
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο