Product

Οι Μάγια

Product

Οι μαγικές βέργες του αδελφού μου

Οι Μάγια

Κωδικός:
101704
Description: 

Η μελέτη έργων και συγγραμμάτων που έχουν γραφεί για τον θαυμαστό και μυστηριώδη λαό των Μάγια αλλά και για άλλους λαούς της Αμερικανικής Ηπείρου προ της Ισπανικής κατακτήσεως - στην πραγματικότητα εισβολής με πρωτοφανή εξοντωτική μανία εναντίον των εντοπίων πληθυσμών και κυρίως των πολιτισμικών τους στοιχείων - αποκαλύπτει ομοιότητες με τον Ελληνικό Πολιτισμό του αρχαίου κόσμου, ως οι παραστάσεις μαιάνδρων ή ανθέων κρίνων στην αρχιτεκτονική ή την κεραμική τους.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη έργων και συγγραμμάτων που έχουν γραφεί για τον θαυμαστό και μυστηριώδη λαό των Μάγια αλλά και για άλλους λαούς της Αμερικανικής Ηπείρου προ της Ισπανικής κατακτήσεως - στην πραγματικότητα εισβολής με πρωτοφανή εξοντωτική μανία εναντίον των εντοπίων πληθυσμών και κυρίως των πολιτισμικών τους στοιχείων - αποκαλύπτει ομοιότητες με τον Ελληνικό Πολιτισμό του αρχαίου κόσμου, ως οι παραστάσεις μαιάνδρων ή ανθέων κρίνων στην αρχιτεκτονική ή την κεραμική τους. Το πλέον αξιοσημείωτο για μας ήταν οι αναφορές των συγγραφέων στην πολυσχιδή ενασχόληση και δημιουργία των Μάγια στις επιστήμες ή τις τέχνες και την σύγκρισή τους με τους Έλληνες στα σημεία αυτά, αλλά και αναφορές σε ελληνικά στοιχεία της γλώσσας τους. Λόγω και της προηγούμενης πολύχρονης εντρύφησής μας με τις γλώσσες της Νοτίου και της Κεντρικής Αμερικής, που έχουμε παρουσιάσει σε αυτοτελείς μονογραφίες και άρθρα, μας δημιουργήθηκε έντονο ενδιαφέρον για εκ του σύνεγγυς προσέγγιση και μελέτη των γλωσσών των Μάγια, για τις οποίες υπάρχουν, στη Γλωσσολογία, διάφορες προτάσεις κατάταξης ή προέλευσης. Το δένδρο των γλωσσών Μάγια προσφέρει πολλές δυνατότητες επιλογής διαλέκτου. Η επίμονη αναζήτηση λεξικών των γλωσσών των απογόνων των Μάγια, που διαβιούν σε μεγάλη διασπορά στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπου ανέπτυξαν τον μεγάλο τους πολιτισμό οι ομώνυμοι πρόγονοί τους, παρουσίασε πολλές δυσκολίες. Επιλέξαμε τη γλώσσα Κακτσικέλ, στην οποία διασώζονται και τα ιστορικά Χρονικά των Κακτσικέλ, που είναι ένα από τα γραπτά μνημεία των Μάγια. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Ο πελασγόφωνος λαός της κεντρικής Αμερικής: Μυθολογικά, ιστορικά και γλωσσολογικά ελληνογενή στοιχεία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8215-52-8
Book pages: 
354
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σταύρος Δωρικός γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λαρίσης. Πυρηνικός και Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου του Τουρίνου. Ειδικεύτηκε στην εφαρμογή της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ναυτική Πρόωση. Έλαβε μέρος στο Πυρηνικό Ναυτικό Πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης και ειδικώτερα στην έρευνα επί των πυρηνικών αντιδραστήρων σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας και είναι μέλος του Σωματείου "Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά".
Από ετών ασχολείται με την αποκρυπτογράφηση της Μινωικής Γραμμικής Γραφής Α. Είναι ερευνητής θεμάτων σχετικών με την καταγωγή των πολιτισμών από γλωσσολογικής κυρίως απόψεως και μελέτης των γλωσσών των ιθαγενών λαών της Αμερικής και όχι μόνον.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και εργασίες στον αθηναϊκό περιοδικό και ημερήσιο Τύπο. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Ιχώρ" από της εκδόσεώς του.

Subtitle: 
Ο πελασγόφωνος λαός της κεντρικής Αμερικής: Μυθολογικά, ιστορικά και γλωσσολογικά ελληνογενή στοιχεία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8215-52-8
Book pages: 
354
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο