Product

Οι ολυμπιακοί αγώνες και ο Αλεξίνικος, ο μικρός ολυμπιονίκης

Product

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν την κατάργησή τους

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την ιστορική αναδρομή τους

Κωδικός:
117875
2,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
2005
Book pages: 
32
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λίλα Ασπιώτη - Μάγρα γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τη στοιχειώδη εκπαίδευση ολοκλήρωσε στο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. και τη μέση στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Είναι πτυχιούχος του τμήματος αρχαιολογίας και τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Έλαβε μέρος στις ανασκαφές της Βεργίνας (με τον αείμνηστο καθηγητή Μ. Ανδρόνικο και τον καθηγητή Δ. Παντερμαλή), της Ζάκρου (με τον καθηγητή Ν. Πλάτωνα) και της άνω πόλης στον Προφήτη Ηλία (9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων).
Εργάστηκε στις αναστηλωτικές εργασίες της Ροτόντας (με τον καθηγητή Ν. Μουτσόπουλο). Ασχολήθηκε με τη χρονολογική ταξινόμηση των αγγείων, που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ροτόντας και με τη βιβλιογραφική έρευνα για τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στο Γ΄ Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Ομιλεί και γράφει τη Γαλλική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Είναι θυγατέρα του αείμνηστου καθηγητή και πρύτανη του Α.Π.Θ. Νικολάου Ασπιώτη, σύζυγος του καθηγητή του Α.Π.Θ. Ιωάννου Μάγρα και μητέρα δύο παιδιών.

Publications Date: 
2005
Book pages: 
32
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο