Product

Οι γονείς μου χωρίζουν

Product

Οι γονείς ρωτούν οι ψυχολόγοι απαντούν

Οι γονείς μου χωρίζουν

Κωδικός:
90614
Αuthor: 
Description: 

Όταν ο χωρισμός των γονιών του είναι αναπόφευκτος, ο κόσμος του παιδιού καταρρέει. Έρμαιο των μπερδεμένων, αντιφατικών συναισθημάτων του, δεν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει. Οι γονείς, σε κρίση κι αυτοί, είναι πολλές φορές ανίσχυροι στις εκδηλώσεις της ανησυχίας του.
Με τη βοήθεια της Ιζαμπέλ Γκραβινιόν, δημοσιογράφου, ο Μορίς Μπερζέ, παιδοψυχίατρος, τους βοηθά να καταλάβουν τη σύγχυσή του:
- Είναι θυμωμένο
- Αισθάνεται ένοχο, δηλαδή ντροπιασμένο
- Ανησυχεί γι' αυτό που θα του συμβεί
- Θα ήθελε να τους βοηθήσει...

11,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν ο χωρισμός των γονιών του είναι αναπόφευκτος, ο κόσμος του παιδιού καταρρέει. Έρμαιο των μπερδεμένων, αντιφατικών συναισθημάτων του, δεν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει. Οι γονείς, σε κρίση κι αυτοί, είναι πολλές φορές ανίσχυροι στις εκδηλώσεις της ανησυχίας του. Με τη βοήθεια της Ιζαμπέλ Γκραβινιόν, δημοσιογράφου, ο Μορίς Μπερζέ, παιδοψυχίατρος, τους βοηθά να καταλάβουν τη σύγχυσή του: - Είναι θυμωμένο - Αισθάνεται ένοχο, δηλαδή ντροπιασμένο - Ανησυχεί γι' αυτό που θα του συμβεί - Θα ήθελε να τους βοηθήσει... Οι συγγραφείς δίνουν επίσης στους γονείς εργαλεία για να οργανώσουν καλύτερα την παρουσία τους κοντά στο παιδί, ώστε να έχει μια όμορφη σχέση με τον πατέρα του και τη μητέρα του: - Πώς θα γεφυρώσουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους; - Πότε θα οργανώσουν την εναλλασσόμενη κατοικία και με ποιες προϋποθέσεις; - Τι πρέπει να προσέξουν και ποια θα είναι η θέση τους στη νέα μορφή της οικογένειας; Το βιβλίο αυτό, που ασχολείται κυρίως με τα συναισθήματα του παιδιού, αλλά επίσης με τις ανησυχίες και τα προβλήματα των ενηλίκων, θα βοηθήσει τα διαζευγμένα ζευγάρια να παραμείνουν για τα παιδιά τους ενωμένοι και υπεύθυνοι γονείς.
Subtitle: 
Αισθάνομαι χαμένο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7458-63-Χ
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μορίς Μπερζέ, διακεκριμένος παιδοψυχίατρος με πολλούς τίτλους στην επιστημονική του πορεία, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λιόν ΙΙ και ασχολείται πάνω από είκοσι χρόνια με την ψυχοπαθολογία του παιδιού. Οι πολλές και εμπεριστατωμένες έρευνές του έχουν ως θέμα τους, μεταξύ άλλων, την επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του παιδικού ψυχισμού και τις επιπτώσεις που έχει σ' αυτόν ο χωρισμός των γονέων.
Έχει εκδώσει πολλά βιβλία μεταξύ των οποίων: "Les troubles du developpement cognitif" ("Οι διαταραχές της γνωστικής ανάπτυξης"), Privat, Παρίσι, 1992, "Les separation parents-enfants a but therrapeutique" ("Οι χωρισμοί γονέων-παιδιών για θεραπευτικό σκοπό"), Παρίσι, Dunot, 1992, "L' enfant et la souffrance de la separation" ("Το παιδί και ο πόνος του χωρισμού"), Παρίσι, Dunot, 1997, "L' echec de la protection de l' enfance" ("Η αποτυχία της προστασίας της παιδικής ηλικίας"), Παρίσι, Dunot, 2003.

Subtitle: 
Αισθάνομαι χαμένο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7458-63-Χ
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο