Product

Οι δύο κανόνες της Χριστού γεννήσεως. Ερμηνευτικό λεξιλόγιο των δύσκολων λέξεων των 12 μηναίων

Product

Οι δύο Κυκλάδες

Οι δυο κουλτούρες

Κωδικός:
22820
Αuthor: 
Description: 

"Οι δύο κουλτούρες" είναι ο τίτλος μιας διάλεξης που έδωσε ο Snow το 1959 και η οποία συμπληρώθηκε το 1964 με το κείμενο "Μια επανεξέταση". Στη διάλεξη αυτήν ο Snow εντόπισε το χάσμα ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, τον επιστημονικό και το λογοτεχνικό, όπως τους χαρακτήρισε, και επεσήμανε την ασυνεννοησία, την άγνοια και την έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στους επιστήμονες από τη μια πλευρά και τους ανθρώπους των τεχνών ή των γραμμάτων από την άλλη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Οι δύο κουλτούρες" είναι ο τίτλος μιας διάλεξης που έδωσε ο Snow το 1959 και η οποία συμπληρώθηκε το 1964 με το κείμενο "Μια επανεξέταση". Στη διάλεξη αυτήν ο Snow εντόπισε το χάσμα ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, τον επιστημονικό και το λογοτεχνικό, όπως τους χαρακτήρισε, και επεσήμανε την ασυνεννοησία, την άγνοια και την έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στους επιστήμονες από τη μια πλευρά και τους ανθρώπους των τεχνών ή των γραμμάτων από την άλλη. Η ανισότητα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες, η εκβιομηχάνιση, η "ανάπτυξη" και η "επιστημονική επανάσταση", οι προσανατολισμοί της εκπαίδευσης, η ανάδυση ενός τρίτου, "συνδετικού" πολιτισμού, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που ανέπτυξε ο Snow και στα δύο κείμενα. Ο θόρυβος που προκάλεσαν σε όλο τον κόσμο "Οι δύο κουλτούρες" ήταν τεράστιος. Η διάλεξη μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες - μόνο στην Αγγλία έχει κάνει έως τώρα 31 εκδόσεις - και θεωρείται ένα κλασικό έργο αναφοράς πάνω στο ρόλο της επιστήμης στην κοινωνία.
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-344-093-0
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O C.P Snow (1905-1980) ήταν μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και χαρισματικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Αγγλίας. Διδάκτωρ της φυσικής, με 20ετή ερευνητική υπηρεσία στον τομέα της μοριακής φυσικής στο Christ's College στο Καίμπριτζ, διοικητικό στέλεχος στο ίδιο πανεπιστήμιο, στέλεχος στη δημόσια διοίκηση και την ιδιωτική βιομηχανία και, ταυτόχρονα, πολυγραφότατος και επιτυχημένος μυθιστοριογράφος. Από τη δεκαετία του 1930 ο Snow άρχισε να γράφει το "Ξένοι και αδελφοί", μια σειρά από 11 αλληλοσυνδεόμενα μυθιστορήματα, που αναφέρονται στην ακαδημαϊκή, τη δημόσια και την ιδιωτική ζωή ενός Άγγλου, του Λιούις Έλιοτ. Το 1957 έλαβε τον τίτλο του ιππότη και το 1964 τον τίτλο του λόρδου. Ο Snow είχε ταχθεί δημόσια κατά του Ψυχρού Πολέμου και υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και της συνεργασίας των δύο συστημάτων (ΗΠΑ και Αγγλία από τη μια πλευρά και Σοβιετική Ένωση από την άλλη), με σκοπό την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας.

Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-344-093-0
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο