Product

Οι εκθέσεις των Βενετών προνοητών της Κεφαλονιάς (16ος αιώνας)

Product

Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον

Οι εκκεντρικοί

Κωδικός:
144389
Manufacturer: 
Description: 

Ο γνωστός γάλλος συγγραφέας και διπλωμάτης Πωλ Μοράν (1888-1976) στο πρώτο του αυτό μυθιστόρημα, που έγραψε τη διετία 1910-1911 και παρέμεινε αδημοσίευτο ώς το 1986, μας δίνει ένα έργο αντιπροσωπευτικό του ύφους του πριν ακόμη γίνει ο ίδιος γνωστός. Οι ειδικοί νόμιζαν ότι ο συγγραφέας είχε καταστρέψει το χειρόγραφο που όμως εντοπίστηκε το 1978 σε κάποιο βιβλιοπωλείο του Λος Άντζελες και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Γέιλ.

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο γνωστός γάλλος συγγραφέας και διπλωμάτης Πωλ Μοράν (1888-1976) στο πρώτο του αυτό μυθιστόρημα, που έγραψε τη διετία 1910-1911 και παρέμεινε αδημοσίευτο ώς το 1986, μας δίνει ένα έργο αντιπροσωπευτικό του ύφους του πριν ακόμη γίνει ο ίδιος γνωστός. Οι ειδικοί νόμιζαν ότι ο συγγραφέας είχε καταστρέψει το χειρόγραφο που όμως εντοπίστηκε το 1978 σε κάποιο βιβλιοπωλείο του Λος Άντζελες και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Γέιλ. Οι "Εκκεντρικοί" είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα αισθηματικής και ηθικής αγωγής στο οποίο ο Μοράν παραθέτει πληθώρα εμπειριών από τη δική του νεανική ηλικία. Μια παρέα νεαρών καλλιτεχνών και διανοουμένων μας προσκαλούν σ' ένα γοητευτικό και ακραίο παιχνίδι σχέσεων και προβληματισμών στις πόλεις σταθμούς της ζωής του συγγραφέα: Παρίσι, Λονδίνο, Βενετία, ενώ ο πρωταγωνιστής, Σιμόν ντε Μπιεβίλ, alter ego του Μοράν, μας κάνει συμμέτοχους των προσωπικών ερωτικών του αναζητήσεων. Το ιδιαίτερο, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι για πρώτη φορά αναπτύσσεται εδώ το θέμα με το οποίο ταυτίστηκε το όνομα του συγγραφέα: ο κοσμοπολιτισμός, καθώς ο Μοράν ήταν από τους πρώτους λογοτέχνες που ύμνησαν τη σύγχρονη ζωή, την τζαζ, τον κοσμοπολιτισμό και τα ταξίδια, δημιουργώντας ταυτόχρονα έργα υψηλού λογοτεχνικού στυλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο όνομά του θεσπίστηκε βραβείο για την ταξιδιωτική λογοτεχνία με το οποίο τιμήθηκε και ο πρόσφατα βραβευμένος με το Νόμπελ λογοτεχνίας γάλλος συγγραφέας Λε Κλεζιό.
Subtitle: 
Σκηνές από την κοσμοπολίτικη ζωή των μποέμ
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-8154-64-2
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Paul Morand ανήκει στους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς του 20ού αιώνα, ο οποίος διακρίθηκε για την πρωτοτυπία του έργου του αλλά και ως γνήσιος εκφραστής της δεκαετίας του '20. Γεννήθηκε το 1888 στο Παρίσι. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι και στην Οξφόρδη. Πρώτος στο διαγωνισμό του 1913 για το διπλωματικό σώμα, φίλος του Μαρσέλ Προυστ -ο οποίος προλόγισε και το βιβλίο του "Tendres Stocks"-, του Ζαν Κοκτό, της Κοκό Σανέλ και του Ζαν Ζιροντού, σύζυγος της Ελληνορουμάνας πριγκίπισσας Ελένης Σούτσου, λάτρης των ωραίων γυναικών και των αυτοκινήτων, μόνιμος καλεσμένος στα καλύτερα σπίτια, ο Πολ Μοράν κάνει μια κοσμική ζωή που συμμετέχει στενά στον κάπως πλαστό ρομαντισμό των τρελών χρόνων του Μεσοπολέμου.
Η λανθασμένη πολιτική επιλογή του στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο -συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Βισύ και ανέλαβε πρεσβευτής στο Βουκουρέστι και στη Βέρνη- αμαύρωσε τη λαμπρή πορεία του και του κόστισε τη διπλωματική του καριέρα. Επέστρεψε από την εξορία του στην Ελβετία μεταμορφωμένος, αποβάλλοντας τους τρόπους γραφής της εποχής για να γίνει ένας κλασικός συγγραφέας. Τα ογδόντα περίπου βιβλία του Μοράν που δημιούργησαν τη δόξα του δημοσιεύτηκαν στο διάστημα 1920 έως 1936. Αποτελούν στο σύνολό τους γλαφυρές μαρτυρίες αυτής της εποχής, καταγράφοντας τα ήθη της, την τρέλα της και το μοντερνισμό της, και αποπνέουν συνάμα αυτή την ηλεκτρισμένη και ιδιαίτερα εκθαμβωτική ενέργεια του ύφους του συγγραφέα.
Το 1968 εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας. Πέθανε στο Παρίσι το 1976, τη χρονιά που εκδόθηκε η "Αύρα της Σανέλ".

Subtitle: 
Σκηνές από την κοσμοπολίτικη ζωή των μποέμ
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-8154-64-2
Book pages: 
218
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο