Product

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Product

Οι ελληνικές πόλεις-κράτη

Οι ελληνικές περιφέρειες

Κωδικός:
148740
Description: 

Στο βιβλίο αυτό διερευνάται η πραγματική σύγκλιση των ελληνικών περιφερειών στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ). Αποτυπώνονται λεπτομερώς οι περιφερειακές διαφοροποιήσεις που αφορούν στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για την περίοδο 1995-2003. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι οι περιφερειακές αποκλίσεις περιορίζονται με την πάροδο του χρόνου.

12,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό διερευνάται η πραγματική σύγκλιση των ελληνικών περιφερειών στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ). Αποτυπώνονται λεπτομερώς οι περιφερειακές διαφοροποιήσεις που αφορούν στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για την περίοδο 1995-2003. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι οι περιφερειακές αποκλίσεις περιορίζονται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, προτείνονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις πολιτικής που προωθούν την ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και συνδέονται με τις ευρωπαϊκές διαρθρωτικές ενισχύσεις. Γίνεται ποσοτική εκτίμηση της κατανομής στις περιφέρειες των πόρων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία. Από την ανάλυση προκύπτει ότι οι ευρωπαϊκοί διαρθρωτικοί πόροι ενισχύουν περισσότερο τις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες. Τέλος, προσδιορίζεται ένας ποσοτικός στόχος περιφερειακής ανάπτυξης για την Ελλάδα.
Subtitle: 
Οικονομική σύγκλιση και συνοχή
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-01-1306-8
Book pages: 
220
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σαράντης - Ευάγγελος Γ. Λώλος είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Warwick University της Μ. Βρετανίας και απέκτησε πτυχίο μηχανολόγου (B.Sc.) και οικονομολόγου (Β.Α.). Το 1981 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στα Οικονομικά από το CNAA σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου. Υπήρξε στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος (1985-1997), ενώ συνεργάσθηκε ως εμπειρογνώμων με συμβουλευτικό και ερευνητικό ρόλο σε οικονομικά Υπουργεία. Το ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο του εντοπίζεται κυρίως σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Subtitle: 
Οικονομική σύγκλιση και συνοχή
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-01-1306-8
Book pages: 
220
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο