Product

Οι μυστικές φωνές της Γαίας

Product

Οι Μυστικοί Εφτά κυνηγούν σκιάχτρα

Οι μυστικοί αριθμοί

Κωδικός:
78093
Manufacturer: 
Description: 

Τα φυσικά σχήματα αναπτύσσονται μέσα από συγκεκριμένες διεργασίες που βαδίζουν πάνω σε μαθηματικές αρχές. Κρυμμένοι μαθηματικοί νόμοι και μυστικοί αριθμοί βρίσκονται στο κοινό σύνορο της δυναμικής, της γεωμετρίας, και της αριθμητικής. Ίσως μας εκπλήσσει ο συνδυασμός των λέξεων "μαθηματικά" και "ομορφιά". Οι περισσότεροι φαντάζονται τα μαθηματικά σαν ατέλειωτες σελίδες με πολύπλοκες "αρθροίσεις" -καθόλου όμορφη εικόνα, το κατανοώ. Όμως, η ομορφιά των μαθηματικών δεν βρίσκεται στον συμβολισμό, αλλά στις ιδέες τους.

32,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα φυσικά σχήματα αναπτύσσονται μέσα από συγκεκριμένες διεργασίες που βαδίζουν πάνω σε μαθηματικές αρχές. Κρυμμένοι μαθηματικοί νόμοι και μυστικοί αριθμοί βρίσκονται στο κοινό σύνορο της δυναμικής, της γεωμετρίας, και της αριθμητικής. Ίσως μας εκπλήσσει ο συνδυασμός των λέξεων "μαθηματικά" και "ομορφιά". Οι περισσότεροι φαντάζονται τα μαθηματικά σαν ατέλειωτες σελίδες με πολύπλοκες "αρθροίσεις" -καθόλου όμορφη εικόνα, το κατανοώ. Όμως, η ομορφιά των μαθηματικών δεν βρίσκεται στον συμβολισμό, αλλά στις ιδέες τους. Τα μαθηματικά είναι μια συστηματική -συνειδητή- τεχνική που επινοήσαμε προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το κοφτερό μας μάτι όποτε αναζητά σχήματα. Συνεπώς, δεν υπάρχει αντίλογος· ο δεσμός ανάμεσα στα μαθηματικά και την ομορφιά είναι πολύ ισχυρός. Αυτό το υπέροχο βιβλίο μας προσφέρει μια διαφωτιστική και ζεστή εικόνα για το πώς οι φαινομενικά ψυχροί νόμοι των μαθηματικών βρίσκουν έκφραση στην ομορφιά της φύσης.
Subtitle: 
Από το σχήμα της χιονοστιβάδας, στο σχήμα του σύμπαντος
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7990-71-4
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
23χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Ίαν Στιούαρτ γεννήθηκε στην Αγγλία στο Folkestone, το 1945. Αποφοίτησε, το 1966 από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Cambridge και το 1969 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Warwick. Διετέλεσε ερευνητής σε πανεπιστήμια της Δυτικής Γερμανίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ. Το πεδίο έρευνάς του είναι τα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα και η θεωρία διακλαδώσεων. Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά, "Scientific American", "New Scientist", "Nature", "Pour la Science", "Economist", στις εφημερίδες "Times", "Guardian", και έχει "μαθηματικές" εκπομπές στο BBC. Είναι πολυγραφότατος. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες. Είναι ο Ευρωπαίος επιμελητής της έκδοσης του "Mathematical Intelligencer". Επίσης, είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Συγγραφέων Επιστημονικής Φαντασίας και συγκαταλέγεται στους αξιολογότερους σκιτσογράφους-συγγραφείς έργων εκλαϊκευτικής επιστήμης. Έργα του -παρόμοια με το "Παίζει ο Θεός ζάρια"- έχουν εμφανιστεί στο Analog και στο Omni. Κατοικεί στο Coventry με τη σύζυγο και τους δύο γιους τους.

Subtitle: 
Από το σχήμα της χιονοστιβάδας, στο σχήμα του σύμπαντος
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7990-71-4
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
23χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο