Product

Οι ταξικοί αγώνες στην εποχή του καπιταλισμού

Product

Οι ταξικοί αγώνες στην ΕΣΣΔ

Οι ταξικοί αγώνες στην ΕΣΣΔ

Κωδικός:
96843
Manufacturer: 
Description: 

Από το 1917 έως σήμερα η Σοβιετική Ρωσία υπέστη κοινωνικούς και πολιτικούς μετασχηματισμούς που την έκαναν να διαφέρει ριζικά από την εικόνα που οραματίζονταν οι επαναστάτες της εποχής εκείνης.
Καρπός μιας ενδελεχούς, μακροχρόνιας έρευνας, το δίτομο έργο του Σαρλ Μπετελέμ είναι μια οξυδερκής, σφαιρική μαρξιστική ανάλυση της σοβιετικής ιστορίας και πραγματικότητας· περιγράφει τη φύση των ζυμώσεων που έλαβαν χώρα στο πέρασμα του χρόνου και των κοινωνικών δυνάμεων που τις "υποκίνησαν".

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από το 1917 έως σήμερα η Σοβιετική Ρωσία υπέστη κοινωνικούς και πολιτικούς μετασχηματισμούς που την έκαναν να διαφέρει ριζικά από την εικόνα που οραματίζονταν οι επαναστάτες της εποχής εκείνης. Καρπός μιας ενδελεχούς, μακροχρόνιας έρευνας, το δίτομο έργο του Σαρλ Μπετελέμ είναι μια οξυδερκής, σφαιρική μαρξιστική ανάλυση της σοβιετικής ιστορίας και πραγματικότητας· περιγράφει τη φύση των ζυμώσεων που έλαβαν χώρα στο πέρασμα του χρόνου και των κοινωνικών δυνάμεων που τις "υποκίνησαν". Ο πρώτος τόμος επιχειρεί να σκιαγραφήσει τη σημασία, τα όρια και τις ιστορικές συνθήκες των κοινωνικών μετασχηματισμών που επιτελέστηκαν στη Σοβιετική Ρωσία από το 1917 έως το 1923 -απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση των μετέπειτα εξελίξεων και του ρόλου που κατέχει σήμερα η χώρα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Ο Μπετελέμ αναδεικνύει μια ριζικά ανανεωμένη οπτική της Ρωσικής Επανάστασης και των αλλαγών που συντελέστηκαν. Οι αλλαγές αυτές δεν εξετάζονται μέσα από το πρίσμα της "κομματικής" ερμηνείας ή σαν το αποτέλεσμα της μπολσεβίκικης ιδεολογίας. Ο συγγραφέας διακρίνει μια πολύπλευρη, αντικειμενική και συχνά αντιφατική διαδικασία όπου τον κυρίαρχο ρόλο έχει η πάλη των τάξεων.
Subtitle: 
Περίοδος πρώτη 1917-1923
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2826-3
Book pages: 
559
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σαρλ Μπετελέμ γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 20 Νοεμβρίου 1913. Διπλωματούχος της φιλοσοφικής σχολής και διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Διευθυντής μελετών στην Πρακτική Σχολή Ανωτέρων Σπουδών, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Σοσιαλιστικού Σχεδιασμού, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπορντώ. Διευθύνει την περιοδική έκδοση "Προβλήματα Σχεδιασμού". Έχει κάνει πολλά ταξίδια μελέτης στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες λαϊκοδημοκρατικές χώρες της Ευρώπης, στην Κίνα, στην Κούβα και στην Αίγυπτο. Έχει γράψει πολλά βιβλία γύρω σε κοινωνικοοικονομικά προβλήματα σχεδιοποίησης και εφαρμογής του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και σε άλλες χώρες. Η τελευταία του έκδοση: "Η πάλη των τάξεων στην ΕΣΣΔ".

Subtitle: 
Περίοδος πρώτη 1917-1923
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2826-3
Book pages: 
559
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο