Product

Οι υπηρεσίες πληροφόρησης στη διοίκηση μονάδων υγείας

Product

Οι υπηρέτες του Σουλτάνου

Οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα 1986-2006

Κωδικός:
143508
Description: 

Το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε την εκπόνηση της παρούσας μελέτης με αντικείμενο την καταγραφή και την αδρή αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα στη χώρα μας. Η μελέτη εκπονήθηκε προκειμένου να μπορέσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας να χαράξει την πολιτική υγείας και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές σε αντιστοιχία με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή εκτίμηση των σημερινών δεδομένων.

22,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε την εκπόνηση της παρούσας μελέτης με αντικείμενο την καταγραφή και την αδρή αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα στη χώρα μας. Η μελέτη εκπονήθηκε προκειμένου να μπορέσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας να χαράξει την πολιτική υγείας και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές σε αντιστοιχία με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή εκτίμηση των σημερινών δεδομένων. Για το σκοπό αυτό οι συνεργάτες του Κέντρου συνέλεξαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος, των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και από όλες τις σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, τα δεδομένα που αφορούν την ποσοτική κατανομή των υπηρεσιών υγείας. Με βάση την κατανομή αυτή έγινε αξιολόγηση της επάρκειας των υπηρεσιών και των ανθρώπινων πόρων κατά γεωγραφική περιοχή. Υπολογίστηκαν επίσης δείκτες χρήσης των υπηρεσιών προκειμένου να αξιολογηθεί η σημερινή χρησιμοποίηση τους και να συναχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τις παρατηρούμενες διαχρονικές τάσεις. (Γιάννης Τούντας, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής)
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2308-4
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Τούντας είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Βιολογία και Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμι του Χάρβαρντ και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου "Κοινωνία και Υγεία" και εκδίδει το περιοδικό "Νέα Υγεία".

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2308-4
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο